25-01-2018 – De VW Polo GTI R5, de nieuw ontwikkelde wagen van het team van Volkswagen Motorsport, wekt nu al de nodige interesse op. Nog voor de publicatie van de minste schets of de minste technische gegevens, stroomden de eerste bestellingen al binnen.

Charles Henri-Bonnet (Belgian VW Club): Ik heb zelden zoveel enthousiasme meegemaakt voor een competitiewagen. Zoals het geval is voor alles wat met autosport en Volkswagen te maken heeft in België, hebben we een intermediaire rol gespeeld tussen de geïnteresseerde teams en Volkswagen Motorsport. Meerdere teams maakten hun intenties erg vroeg duidelijk en we hebben rekening gehouden met de chronologie van de aanvragen. Vandaag zijn we erg gelukkig om te kunnen aankondigen dat drie van de vijftien eerste Volkswagen Polo GTI R5 op de markt worden ingezet door twee Belgische teams: BMA en THX Racing.”

Bernard Munster, Belgisch Rallykampioen in 1995, heeft zich duidelijk goed kunnen aanpassen van een rol van rallyrijder naar een rol van teambaas. Zijn team BMA, wat staat voor Bernard Munster Autosport, is immers één van de grote rallyteams in België. Het team vulde twee bestelbonnen in om de lang verwachte VW Polo GTI R5 in huis te halen

Bernard Munster: “Door de wereldtitels op te stapelen tussen 2013 en 2017, heeft Volkswagen Motorsport duidelijk zijn kwaliteiten getoond om een succesvolle rallywagen te ontwikkelen. Ik heb geen enkele twijfel bij het feit dat deze Polo GTI R5 een te duchten tegenstander wordt! VW Motorsport heeft uitdrukkelijk gekozen voor een methodische en intelligente aanpak, onder meer door het aantal verkochte wagens te beperken en zo een kwaliteitsvolle klantendienst te verzekeren. Ik ken het enthousiasme van de Belgian VW Club en, over het algemeen, Volkswagen België in competitie. Aan het begin van mijn carrière was het trouwens dankzij de Club dat ik mijn eerste officiële stuur kon bemachtigen. Dat was in 1985, toen ik derde werd in de Boucles de Spa met een quattro, alvorens in 1988 een VW Golf GTI te besturen met steun van de Belgian VW Club. Vanaf de eerste contacten voor de Polo GTI R5 voelde ik dat de wil er was om samen iets moois op te bouwen. Dat motiveert!”

Het andere Belgische team dat een Volkswagen Polo GTI R5 zal laten rijden, is nog niet gekend bij het brede publiek. Maar de teamleden beschikken over solide adelbrieven.

Christian Jupsin (Teambaas THX Racing): THX Racing is inderdaad een nieuwe structuur, maar dan wel met de steun van de technische en sportieve competenties van DG Sport, een team dat de afgelopen seizoenen zijn kunnen heeft bewezen. THX Racing is de vrucht van een samenwerking met nieuwe investeerders en partners. Deze nieuwe formatie maakt gebruik van de ervaring van DG Sport, maar wordt onafhankelijk en autonoom. De organisatie van THX Racing en zijn projecten met de Belgian VW Club worden erg binnenkort meer gedetailleerd uit de doeken gedaan, maar ik kan nu al zeggen dat we erg ongeduldig zijn om dit nieuwe avontuur aan te vatten. We hebben bijna met de ogen dicht een VW Polo GTI R5 besteld. Maar we zijn ervan overtuigd dat we zowel op vlak van prestaties als op vlak van de klantenservice niet ontgoocheld zullen worden. Deze wagen benut de ervaring van het merk in het Wereldkampioenschap Rally en we zullen dan ook maar één doelstelling hebben: winnen!”

De Volkswagen Polo GTI R5 worden bij de teams geleverd tijdens het vierde trimester van het jaar 2018. Als alles volgens plan verloopt, komen BMA en THX Racing met de nieuwe bolides aan de start van de Rally van de Condroz, de finale van het Belgisch Kampioenschap, geprogrammeerd tijdens het eerste weekend van november in Huy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.