Foto: www.nufoto.nl

20-05-2015 – Nog twee weken, en dan zal voor de derde maal dit jaar de strijd in het Nederlands rallykampioenschap losbarsten tijdens de alweer 51e editie van de ELE Rally. Kampioenschapsleider Jasper van den Heuvel en navigatrice Lisette Bakker zullen het alleen deze wedstrijd iets moeilijker krijgen dan eerder dit jaar.

Meer dan 70 deelnemers mocht de organisatie dit jaar verwelkomen. Onder hen zaten uiteraard de ’toppers’ uit het NK Rally, waar Van den Heuvel zoals gezegd de strijd weer aan zal gaan met o.a. Arjen de Koning, Piet van Hoof en Kevin Kooijman, en uiteraard de andere gevaarlijke outsiders! Maar niet alleen zij, ook een aantal andere grote namen kwamen dit jaar weer aan de start aan dit elk jaar spannende evenement.

Zo was al eerder dit jaar bekend gemaakt dat Bob de Jong en Kees Hagman weer van de partij zullen zijn. De Jong nam vorig jaar afscheid van zijn vertrouwde Mitsubishi Lancer WRC, waarmee De Jong in 2013 nog kampioen werd. De Lancer WRC heeft tegenwoordig een vertrouwde plek gevonden bij de Belg Chris van Woensel, die afgelopen weekend een getreurde fout maakte waarbij een fan verwondingen aan zijn been op liep (klik hier voor het gehele verslag van de Sezoens Rally). Dit jaar staat De Jong met een zelf opgebouwde Citroën DS3 R5 aan de start! Een auto waarmee De Jong hoopt dat hij het Van den Heuvel de rest van het jaar nog lastig kan maken in het Nederlands kampioenschap.

Ook Michiel Becx wil zich graag bewijzen in eigen land tijdens zijn thuisrally. Becx en Belgische navigator Kris Botson crashte afgelopen weekend nog tijdens de Sezoensrally, na een lullig foutje in een binnenbocht waarbij een as brak, als gevolg klapte de auto tegen een boom. Het Becx TDS Racing Team is inmiddels weer hard aan het werk om de Fiësta R5 weer startklaar te krijgen in Helmond, zelf hoopt Becx op een overwinning.

Maar de kansen werden steeds kleiner toen de volgende topper zich als eerste WRC ingeschreven had. Jeroen Swaanen zal na een lange winterstop weer aan de startkomen van ook zijn thuiswedstrijd. Swaanen rijdt deze rally samen met Sander van Barschot, die eerder altijd naast Arjen de Koning zat. Meer over Swaanen is hier te vinden.

Vandaag kwam dan ook de laatste topper op de lijst te staan. Erik van Loon maakte vandaag bekend dat hij, aangezien er geen Dakar-wedstrijden gepland staan, zijn thuisrally zal besturen in een gloednieuwe auto, namelijk een Subaru Impreza S14 WRC van Wevers Sport! Van Loon heeft alvast getest met de nieuwe auto op Niederrhein.

De tijd schiet al gauw op of de ELE Rally gaat weer van start! Met een paar leuke thuisrijders op de lijst, w.o. de spectaculaire Renault Clio van Jan de Winkel, de inmiddels onmisbare DAF van Rens van Dijk, en de BMW 325i van oud Nationaal rallykampioen Edwin Abbring, die naast een heleboel andere deelnemers het veld compleet maken! Wij van Rally-World zijn er 30 mei en 1 juni bij om u op de hoogte te brengen van al het nieuws rondom Helmond.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.