Foto: www.old.cyprusrally.com

15-08-2016 – De Rally van Cyprus, vroeger van vaste waarde op de kalender van het WRC, tegenwoordig onmisbaar in het Europees Kampioenschap Rally’s. De organisatie van deze rally wou dit seizoen nog legendarischer worden dan ooit tevoren, en dat is ze wederom gelukt. De organisatie onthulde onlangs het ‘Golden Stage-project; een project waarbij tijdens de laatste twee klassementsproeven van de rally 60.000 euro onder de deelnemers te verdelen valt.

De ‘Love Cyprus Golden Stage’, zoals de klassementsproef wordt genoemd, kent twee verschillend soorten oppervlakken, waardoor er voor zowel asfalt-specialisten als gravel-specialisten kansen zijn op deze proef. Het prijzengeld zal verdeeld worden over de verschillende klassen, waardoor zowel de Europese top als het deelnemersveld achteraan kans maakt om met een mooi bedrag naar huis te kunnen. Het project was overigens in het verleden al eens eerder ingezet. Toen wist Thierry Neuville in de Peugeot 207 S2000 met maar liefst €40.000,- in de pocket terug naar België af te reizen.

Zoals gezegd gaat het om twee klassementsproeven, een lange en een korte versie van de route. ‘Golden Stage 1’ kent zo een lengte van 22.1 kilometer lang, terwijl ‘Golden Stage 2’ slechts 14.5 kilometer van de route bevat. De eerste maal zit er 22% asfalt en 78% gravel in het parcours, terwijl dit tijdens de tweede maal een verhouding is van 14% asfalt en 86% gravel. Verdere informatie over deze nieuwe klassementsproef wordt voorlopig nog achtergehouden door de diverse organisaties. ERC-coördinator Jean-Bapitste Ley was in elk geval enthousiast.

Jean-Baptiste Ley: “Dit is geweldig nieuws voor de rijders en teams en het onderstreept ook maar weer eens hoe geweldige steun wij ontvangen van de Rally van Cyprus met hun waarde op de kalender. De Cyprus Rally is er de afgelopen jaren in mijn ogen alleen maar op vooruitgegaan! Met nog diverse ERC-titels die nog open liggen, en een verdeling van 60.000 euro’s tijdens de laatste twee proeven, waarvan 20.000 euro daarvan voor de top 7 van het klassement bestemd is, kan het niet anders dan dat de organisatie van dit evenement een geweldig deelnemersveld mag verwelkomen, en we dus een geweldig evenement kunnen verwachten!”

De Rally van Cyprus is de 10e ronde van het FIA European Rally Championship en zal verreden worden van 7-9 oktober. Tot die tijd is de strijd om de titel nog altijd niet gestreden tussen Alexey Lukyanuk en Kajetan Kajetanowicz, en gaan we wellicht nog een spannende strijd meemaken tenzij de regerend kampioen zijn voorsprong in het kampioenschap nog verder weet uit te bouwen. De volgende ronde van het kampioenschap staat eerst nog op het programma, namelijk de Barum Czech Rally Zlín eind augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.