Gerelateerde afbeelding

19-05-2017 – Het 16-jarige talent Kalle Rovanperä, wereldwijd gezien als de Max Verstappen van de rallysport, heeft een contract getekend bij Red Bull, de sponsor die hem de komende jaren wil gaan bijstaan om nog verder te groeien in de rallysport.

Rovanperä leert enorm snel in de rallysport, en wist afgelopen jaar zelfs de titel van het Letlandse Rallykampioenschap op zijn naam te schrijven. Ook dit jaar is de Fin in dat kampioenschap tot nog toe ongeslagen. Door het grijpen van de titel gaat Rovanperä sowieso de boeken in als jongste rallykampioen ooit, en lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben aangezien hij nu al in de gaten wordt gehouden door diverse WRC-teams. De zoon van oud WRC-coureur Harri Rovanperä gaf aan enorm blij te zijn met de deal die is bereikt met Red Bull.

Kalle Rovanperä: “Deze deal voelt heel erg goed. Red Bull is natuurlijk het coolste merk van de wereld, en ik ben heel blij deel uit te mogen maken van hen. Het is een grote stap in mijn rallycarrière. We hadden al een aantal gesprekken met Red Bull gehad, maar met deze deal gaan er veel meer mogelijkheden open voor de toekomst. Het is namelijk de manier waarop dat hedendaags gaat: om het ver te schoppen, moet je gezien worden door de media.”

Normaal gesproken mag men pas voor een rallylicentie rijden vanaf 18 jaar of ouder. In Letland ligt dat minimum daarentegen bij 14 jaar, en daarom kan Rovanperä in dit land wel meerijden tijdens wedstrijden van dat rallykampioenschap. Onlangs heeft Rovanperä ook zijn eerste wedstrijden afgewerkt in Italië, waar de norm bij 16 jaar of ouder ligt. In Italië is de jonge Fin actief in een Peugeot 208 T16 in het team van de nationale held in Italië, Paolo Andreucci. Tijdens de laatste wedstrijd ging het echter mis voor Kalle nadat hij over de kop vloog en uitviel met een beschadigde radiator.

Kalle Rovanperä: “De motor van een Peugeot 208 T16 voelt heel erg aan als die van een S2000. Helaas liep het niet allemaal zoals we dat hadden gehoopt in Italië. Natuurlijk zijn daar leerpunten uit te halen, maar het zijn fouten die je in de toekomst op hoger niveau de kop kunnen kosten en daarom was ik ook aardig gefrustreerd na onze crash.”

Dit weekend is Kalle Rovanperä actief tijdens een nieuwe ronde van het Letlandse Kampioenschap, waar hij in een Skoda Fabia R5 geprepareerd door Toni Gardemeister aan de start verschijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.