Afbeeldingsresultaat voor kevin abbring ypres rally 2016

Foto: www.racedeadline.com.au

07-09-2016 – Kevin Abbring zal deze maand voor het eerst met de nieuwe Hyundai i20 R5 de strijd aangaan in het WRC2. De Nederlander zal deze wagen in het WRC2 laten debuteren tijdens de komende Rally van Corsica begin oktober. In totaal worden er 3 Hyundai i20 R5’s ingezet tijdens deze wedstrijd.

Na maanden van ontwikkelingen en een demonstratie tijdens de Rally van Ieper mag Kevin Abbring zijn opgebouwde kwaliteiten met de nieuwe i20 R5 dan eindelijk laten zien tijdens de wedstrijd waarbij hij vorig jaar zelfs nog met de wereldtop kon meestrijden, namelijk de Tour de Corse op het Franse eiland Corsica. In totaal hebben hij en Sebastian Marshall zo’n 3500 kilometers getest met deze wagen voordat ze in Corsica in actie kunnen komen.

Kevin Abbring: “We zijn al sinds januari aan het testen en hebben naar dit moment toe gewerkt. Het is mooi om deel uit te maken van het debuut van de wagen in het WRC2 en zo op een leuke manier dit punt in het project te vieren! We weten dat we een goed pakket hebben voor asfalt, maar Corsica is een van de moeilijkste rally’s van het seizoen. Natuurlijk zou ik graag een goed resultaat behalen, maar dit weekend draait volledig rond het team en de i20 R5.”

Naast Abbring zullen er ook twee andere i20 R5’s worden ingezet tijdens deze wedstrijd. Ex-WEC en Formule E coureur Stéphane Sarrazin verschijnt zo ook met één van de klantenwagens die na deze wedstrijd op de markt komt aan de start, evenals WRC3-coureur Fabio Andolfi. Zij vormen samen met de 3 i20 WRC’s van Dani Sordo, Hayden Paddon en Thierry Neuville de Hyundai-garde in Frankrijk.

Helaas zal er door het vele uitstellen van dit debuut hoogstwaarschijnlijk geen Hyundai i20 R5 aan de start komen tijdens de a.s. Hellendoorn Rally over twee weken ondanks de vele geruchten. Wel komen er vele andere deelnemers aan de start, maar over hun meningen en de laatste nieuwtjes volgt later deze week meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.