27-03-2017 – Dat Achiel Boxoen dit seizoen de steun zal krijgen van Skoda Import is al een tijdje geweten. Sommigen vragen zich echter af wanneer de jonge Skoda-rekruut in actie zal treden. Wanneer start dit effectief ? Dit gebeurt in de Sezoensrally op 20 mei, wanneer de gloednieuwe Skoda Fabia R5 beschikbaar zal zijn.

Nadien werkt Boxoen met de Fabia R5 nog alle resterende manches van het Belgian Rally Championship af. Tot dan zal Achiel een privé-programma volgen onder leiding van zijn coach Freddy Loix. Dat Achiel Boxoen één van de meeste gegeerde zitjes voor het Belgian Rally Championship 2017 wist te veroveren is ondertussen al genoegzaam bekend. Dat Belgische rallykampioenschap is ondertussen echter al twee manches ver en Boxoen is nog niet met een Skoda aan de start verschenen. Dat heeft zo zijn redenen, legt PR Manager bij Skoda Import Catherine van Geel uit.

Catherine van Geel: “Het allerbelangrijkste is dat de volledig nieuwe Skoda Fabia R5 die Achiel zal besturen pas eind april zal kunnen worden geleverd. Dat betekent dat het partnership tussen Skoda Import en Achiel Boxoen pas bij de volgende wedstrijd van het BRC, de Sezoensrally op 20 mei, zal ingaan. Nadien werkt Achiel alle overblijvende rally’s van het kampioenschap af. De Kenotek Ypres Rally wordt dus zijn tweede wedstrijd aan het stuur van de Fabia R5, inderdaad. Nadien volgen nog de Omloop Van Vlaanderen, de East Belgian Rally en als afsluiter de Condroz Rallye. Achiel is door Freddy Loix, Fred Miclotte en Evelien Deschuytter onder de vleugels genomen .Zij bereiden hun pupil in de allerbeste omstandigheden voor op zijn taak. Freddy heeft een volledig gepersonaliseerd privé-programma uitgedokterd en laat hem daarbij veel testen en mogelijk ook koersen. Het komt er op aan om kilometers te maken en een maximum aan ervaring met een echte rallywagen op te doen. Het is voor ons vooral belangrijk dat er genoeg tijd wordt gespendeerd aan de opleiding van Achiel, zodat hij op 20 mei in alle sereniteit aan ons gemeenschappelijk Skoda-programma kan beginnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.