17-01-2018 – Achiel Boxoen heeft bevestigd ook in 2018 heel wat rally’s af te gaan werken met de Skoda Fabia R5 van SXM Competition. De 21-jarige Belg verdedigt immers ook dit seizoen de kleuren van Skoda België en kan nog steeds rekenen op de best mogelijke coach, viervoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix.

Toen Freddy Loix eind 2016 aankondigde een punt te zetten achter zijn actieve rijderscarrière, maakte hij meteen duidelijk dat hij heel graag een jong rallytalent de sport in wou helpen. De keuze viel toen op de jonge Achiel Boxoen, die in de loop van 2017 enkele rally’s van het Belgian Rally Championship afwerkte; eerst met de Opel Adam R2, maar vanaf de Sezoensrally kwam Boxoen voornamelijk in actie met de Skoda Fabia R5. Het voornaamste doel voor Boxoen toentertijd was om ervaring op te doen. De ervaring die hij afgelopen jaar heeft opgedaan, wil hij nu dan ook in gaan zetten om te laten zien wat hij in huis heeft.

Achiel Boxoen: “Vorig jaar was de belangrijkste opdracht de finish te halen, dit jaar wil ik af en toe een uitschieter laten noteren. Tonen dat ik snel kan gaan en de kloof met de Belgische toppers gevoelig verminderen. Ik heb me afgelopen winter terdege voorbereid op het nieuwe seizoen en kan haast niet wachten om aan de start van mijn eerste rally te komen.”

Freddy Loix (Coach Boxoen): “Achiel mag zich laten gaan. Hij beschikt over een heel goede ‘car control’, en als hij zich helemaal kan ontspannen, ben ik er zeker van dat hij één en ander kan laten zien. Ik verwacht van hem dat hij van bij de eerste rally van het seizoen hetzelfde tempo ontwikkelt als tijdens zijn beste chronoritten van 2017, en dat hij dat ritme een heel seizoen lang kan volhouden, met een bepaalde progressie er bovenop. Goed, hij zal onderweg wel wat fouten maken, maar dat doet iedere jonge rijder. Dat hoort bij het leerproces”

Hoe het programma van Boxoen voor 2018 er exact uit zal gaan zien wordt eerdaags bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.