Gerelateerde afbeelding

04-02-2017 – Toen Freddy Loix eind vorig jaar een punt zette achter zijn rijderscarrière en aankondigde zich met de steun van Skoda Import te willen toeleggen op het begeleiden van een jong rallytalent, voelden velen zich geroepen om die gegeerde plaats aan het stuur van een Skoda Fabia R5 in te nemen. Na alle aspecten goed te hebben overwogen viel de keuze op de 20-jarige Achiel Boxoen, die de veelvoudig Belgisch Rallykampioen zal gaan opvolgen.

Het was één van de meest gewilde zitjes voor het rallyseizoen 2017. Dat Freddy Loix en Skoda Import voor de relatief onbekende Achiel Boxoen kozen kan als een verrassing overkomen, maar de redenen zijn legio volgens Vincent Struye, Marketing & Communication Manager bij Skoda Import.

Vincent Struye: “Het plaatje klopt helemaal. Bij onze keuze gaat het om een geheel van elementen die aanwezig moeten zijn en we lieten ons dan ook leiden door vier criteria. Het sportieve talent speelde een rol, al verwachtten we niet dat de rijder waarop onze keuze viel meteen zou gaan winnen. Hij of zij zou de tijd krijgen, dat stond op voorhand vast. Dan was er het communicatiegedeelte, want hoe je het ook draait of keert, in de autosport moet je naar de buitenwereld toe ook goed overkomen. We wilden ook dat onze rijder een zekere carrièreplanning had, waarbij hij of zij bepaalde – haalbare – doelen stelde. En tenslotte moest ook het financiële plaatje kloppen. We hebben in het verleden al gemerkt dat dat aspect zeker niet mag worden verwaarloosd. Van alle rijders die we hebben bekeken, paste Achiel het best bij onze vier voorwaarden. Het plaatje klopt dus helemaal.”

“Ja, Achiel is een minder bekende rijder, met weinig ervaring,” vervolgt hij, “So what? Dat is precies het hele opzet. Een Belgisch talent dat met de steun van een Belgische invoerder carrière kan maken, mooier kan het toch niet worden? Het profiel van Achiel sluit bovendien perfect aan bij de jonge doelgroep die we willen bereiken, jongeren die we graag met de kwaliteiten van onze producten willen laten kennis maken.”

Freddy Loix: “Hoed af voor Skoda Import. Ik kan het niet genoeg herhalen: dat een Belgische invoerder beslist om een jonge gast voluit te steunen, dat is anno 2017 uniek in België. Om in de kijker te rijden hadden de mensen van Skoda Import evengoed buitenlandse sterren kunnen aantrekken, maar in de plaats daarvan gingen ze in op mijn voorstel om een jong talent te begeleiden. En jong talent, dat hebben we gevonden. Achiel past perfect in het kader dat we hadden geschetst. Vooraleer de knoop definitief door te hakken heb ik uitvoerig met hem gewerkt, en raakte overtuigd van zijn kunnen, van zijn potentieel ook. Maar nu begint het harde werk voor hem. Nu moet hij de boksring instappen en tonen wat hij waard is. Achiel begint het seizoen met een R2 wagen, om dan in de loop van het seizoen over te stappen naar de Skoda Fabia R5. Ondertussen zullen we alle facetten van de rallysport uitvoerig onder handen nemen. Niet alleen met wedstrijden en testwerk, maar ook op vlak van fysieke en mentale voorbereiding. Alles komt aan bod. Ik heb er een heel goed oog in, dat kan ik je wel vertellen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.