100_1152

Foto: www.rally-world.nl

17-05-2015 – Freddy Loix heeft gisteren de derde wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Loix reed deze rally voor de laatste keer in de Skoda Fabia S2000 en zal in Ieper aan de start komen met de nieuwe Fabia R5. Wat er allemaal gebeurde tijdens deze rally leest u in het verslag hieronder.

Het was geen Loix, maar ook geen Princen die de leiding nam in het klassement. Chris van Woensel kende eerder dit jaar al veel opgaven met de Mitsubishi Lancer WRC. Ditmaal had Van Woensel echter de leiding van het klassement in eigen hand. Kris Princen die opnieuw razendsnel was in de Peugeot 208 T16 stond voorlopig 2e. Freddy Loix en Vincent Verschueren waren aan het duelleren om de 3e plaats, wat voorlopig in het voordeel van Loix leek te gaan.

Tijdens de tweede boucle gebeurde er eigenlijk weinig in het klassement. De spanning kwam toen het tijdens de laatste boucle erg hard ging regenen. Op KP12, de derde maal Golder, gebeurde er namelijk genoeg. Zo kon Kris Princen de winst in het BRC nu volledig uit zijn hoofd gaan halen. Princen moest de auto voor de tweede maal op rij aan de kant zetten, ditmaal door technische problemen. Ook Van Woensel had het op diezelfde proef zwaar te voortduren. Van Woensel en navigator Snaet gingen hard van de baan en vlogen daarbij het publiek in, waarbij één toeschouwer met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis werd gerreden, en vervolgens de proef werd geannuleerd.

Zo kregen Freddy Loix en navigator Johan Gitsels vrij spel, die inmiddels ver waren uitgelopen op o.a. Vincent Verschueren en Michiel Becx. Becx reed na zijn crash eerder deze maand overigens weer een fantastische wedstrijd! Maar helaas werd er te vroeg gejuicht, want ook Becx en navigator Botson gingen in de slotfase van de wedstrijd hard van de weg af, waardoor ze net als in de Rallye de Wallonie moesten opgeven. De vraag is nu of we Becx terug zullen zien tijdens de ELE Rally, aangezien de schade aanzienlijk groot is.

Hierdoor schoven de Ier Stephen Wright samen met de ervaren Belgische navigator Eddy Smeets naar een mooie podiumplaats. Helaas was de achterstand te groot om een aanval in te zetten op Verschueren, die uiteindelijk 2e werd, achter de eerder genoemde winnaar Freddy Loix, die zijn laatste rally in de Fabia S2000 mooi weet af te sluiten. De snelste Nederlanders waren Johan Faes en Christian van der Rijsen, die een meer dan spectaculaire top 5 positie wisten neer te zetten en daarbij de winst in de ‘oude’ groep N.

De volgende rally op de Belgische kalender betreft de Kenotec Ypres Rally, die ook meetelt voor het ERC. Uiteraard houden wij u op de hoogte met het actuele nieuws rondom deze rally. Tot die tijd kunt u genieten van de video die wij tijdens deze rally gemaakt hebben.

Uitslag Sezoensrally 2015:

1. F. Loix / J. Gitsels (Skoda)

2. V. Verschueren / G. Broekaert (Citroën – +1:12.4)

3. S. Wright / E. Smeets (Ford – +2:34.7)

4. B. Allart / T. Surson (Skoda – +3:03.5)

5. J. Faes / C. van der Rijsen (Mitsubishi – +4:04.5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.