Al-Attiyah zet volgende stap naar part-time WRC-deelname

02-03-2018 – Nasser Al-Attiyah komt steeds dichter bij een part-time deelname in het WRC. Naar verwachting zal hij enkele ronden van het Wereldkampioenschap Rally’s mogen afwerken in een Toyota Yaris WRC.

Al-Attiyah, in januari nog de nummer twee van de Dakar met zijn Toyota Hilux, is naar verluidt dicht bij een commerciële deal die hem naar het WRC moet brengen. Toyota-teambaas Tommi Makinen heeft inmiddels bevestigd dat hij werkt aan de deelname van een vierde Yaris, die dan zes WRC-wedstrijden voor zijn rekening mag nemen.

Tommi Mäkinen: “We blijven dan ook met Nasser in gesprek. Het is nog niet rond, maar we proberen het voor Argentinië in elk geval af te ronden. Hij zal een privé-rijder zijn, het zal in elk geval geen vierde officiële auto worden.  We blijven als team met drie auto’s actief, maar zullen zijn wagen wel compleet voorbereiden en verzorgen. We praten hier over vijf of zes rally’s, te beginnen in Argentinië. Daarna volgt Portugal, Sardinië en nog een paar andere. Al-Attiyah heeft tot dusverre 73 WRC-rally’s gereden, met een vierde plaats in de Portugese rally van 2002 als beste resultaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.