Foto: www.grandprixweekly.com

26-03-2015 – De eerstvolgende wedstrijd op de WRC kalender betreft de WK Rally van Argentinië die van Villa Carlos Paz naar Cordóba zal gaan. De complete WRC top, waaronder regerend kampioen Sébastien Ogier, staat weer aan de start. Maar verrassend maakte Citroën een afgelopen week bekend dat er een derde rijder aan deze rally zou meestrijden.

Vlak na dit persbericht kwamen er al gelijk veel geruchten dat de Fransman Stéphane Lefebvre dit derde zitje bij Citroën zou betreden. Maar Lefebvre, die dit jaar het WRC 2 seizoen rijdt, zal ook deze keer aan de start staan met een Citroën DS3 R5. Niet veel later maakte Citroën bekend wie de derde rijder dan wel zou worden. Het derde zitje is voor de Arabiër Khalid Al-Qassimi, die al bekend is bij het WK team van Citroën.

Al-Qassimi was in 2013 en 2014 ook al derde rijder bij Citroën, in 2015 was er weinig nieuws over Al-Qassimi, nadat we niks over hem hoorde in Monte Carlo, Zweden en Mexico. Al-Qassimi was eerder dit jaar vooral actief in de Arabische landen, hij reed toen de Qatar Rally en de Rally van Koeweit. Al-Qassimi staat nu voor nieuwe doelen, ongeschonden de finish halen! Dat zal niet makkelijk worden, zeker omdat Al-Qassimi deze rally nog nooit eerder heeft gereden, maar ook omdat de wegen van Argentinië elk jaar weer bewijzen gevaarlijk te zijn!

Naast Al-Qassimi zullen ook Kris Meeke en Mats Ostberg weer van de partij zijn! Ostberg wist in Mexico een keurige 2e plaats te behalen! Ook deze keer heeft Citroën weer duidelijke doelstellingen voor Argentinië. Sébastien Loeb wist het evenement al 8 keer te winnen voor Citroën. Dat zit er voorlopig nog niet in voor Meeke en Ostberg, wel gaan beide mannen voor een podium.

De Rally van Argentinië wordt verreden van 23-26 april, voor meer info over de rally e.d. kunt u terecht op www.rallyargentina.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.