Rally-World

Feel the world of Rally

Ales Loprais stapt uit Dakar Rally na dodelijk ongeval

Tijdens de negende Dakar-etappe op dinsdag is er helaas iemand overleden na een ongeluk. Een toerist werd aangereden door een deelnemer. Woensdagmorgen zijn er meer details naar buiten gekomen over het ongeval dat in de negende etappe van de Dakar Rally heeft plaatsgevonden, zo blijkt dat de deelnemer waarover het gaat klassementsleider bij de trucks Ales Loprais is.

Het ging om een toeschouwer van Italiaanse afkomst, die in de duinen naar de rally stond te kijken. “Een toeschouwer stond achter een duin te kijken en kreeg op dat moment een ongeluk op het parcours”, zegt de organisatie dinsdagavond in een verklaring. “Hij is per helikopter geëvacueerd naar het ziekenhuis, maar is tijdens de transfer helaas overleden.”

Nu blijkt dus dat Ales Loprais erbij betrokken was. Loprais laat in een statement het volgende weten: “Het heeft een mensenleven gekost. Indirect kwam dat door mij, want ik zat achter het stuur. Ik moet toegeven dat we op dat moment niets gemerkt hebben, maar dat verandert niets aan de situatie. Ik wil mijn steun betuigen aan de familie en vrienden van de overleden man. Het spijt me zeer dat dit incident heeft plaatsgevonden. De rest van mijn leven zal ik dit met me meedragen.”

De organisatie en lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar het incident. Loprais is uit de Dakar Rally gestapt. Hij was de klassementsleider bij aanvang van de tiende etappe. Zijn opgave betekent dat Janus van Kasteren de nieuwe leider in de wedstrijd is, al is dat op dit moment vanzelfsprekend van ondergeschikt belang.

Share this…