Dakar 2018: Dagsucces voor Meo, Benavides klassementsleider

12-01-2018 – Antoine Meo heeft de zesde etappe bij de motoren gewonnen. Voor de Fransman is het zijn eerste etappezege in deze editie van Dakar. De verschillen waren deze etappe klein: Zowel Kevin Benavides als Toby Price finishten op slechts 30 seconden achterstand van Meo.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het eerste deel van de etappe naar La Paz door de verwachte weersomstandigheden werd geannuleerd. Wedstrijddirecteur Marc Coma besloot de deelnemers via de weg naar Bolivia te sturen waar nog een laatste proef van 194 kilometer op het programma stond. Dankzij de relatief korte special en de snelle pistes bleven de verschillen klein, maar toch vonden er nog wel wat verschuivingen plaats in het klassement.

Meo pakte voor het eerst een dagsucces in zijn tweede Dakar-deelname als fabriekscoureur van KTM. Nadat Xavier de Soultrait de etappe als snelste opende, leverde hij aan het eind van de special wat tijd in. Honda-rijder Kevin Benavides heeft de eerste week van de Dakar Rally afgesloten als leider in het algemene klassement. Benavides werd tweede op dertig seconden van Meo en eindigde met dezelfde tijd als KTM-rijder Toby Price. Benavides pakte op zijn beurt wel weer de leiding in het klassement met een marge van 1 minuut en 57 seconden en passeerde daarmee Adrien van Beveren.

De Fransman leek in de etappe van donderdag moeite te hebben met het omschakelen naar de andere omstandigheden in Bolivia. Van Beveren eindigde op een tiende plaats en verloor opvallend 3 minuten en 27 seconden ten opzichte van Meo. De Soultrait bleef uiteindelijk op een negende plaats steken met drie minuten tijdverlies. Joan Barreda kende na zijn goede dag woensdag een mindere dag en leverde 3 minuten en 30 seconden in.

Daniel Nosiglia Jager werd in zijn Bolivia aangemoedigd door het publiek en dat resulteerde in een knappe zevende plaats. Nosiglia, uitkomend voor het Nederlandse HT Rally Raid, is daarmee opgeklommen naar de veertiende plaats in het algemeen klassement. Maikel Smits was de eerste van de Nederlandse deelnemers aan de finish. Hij eindigde op een 54e plaats en was twee seconden sneller dan Jurgen van den Goorbergh. Niet ver daarachter kwamen ook Hans-Jos Liefhebber en Edwin Straver aan de finish.

Jeremias Gonzales Ferioli heeft de verkorte etappe bij de quads op zijn naam geschreven. Met name in de slotfase was Gonzales sterk en pakte de winst ten opzichte van Pablo Copetti. De Argentijn werd tweede. Nelson Augusto Sanabria werd derde op 2 minuten en 18 seconden kort voor Ignacio Casale, die nog altijd de leiding in het algemene klassement heeft met een voorsprong van 41 minuten op Alexis Hernandez ,die op een zevende Palats eindigde in de etappe van gisteren. Kees Koolen werd keurig achtste en bezet ook die positie in het klassement. Hij staat tussen alle Yamaha’s op 2 uur, 44 minuten en 4 seconden achterstand met zijn zelf ontwikkelde Barren Racer KTM.

Pos. Coureur
Nat. Merk Tijd
1. Antoine Meo FRA KTM 1.54.10
2. Toby Price AUS KTM +00.30
3. Kevin Benavides ARG Honda +00.30
4. Diego Martin Duplessis ARG Honda +01.13
5. Daniel Oliveras Carreras SPA KTM +01.55
6. Pablo Quintanilla CHL Husqvarna +02.00
7. Daniel Nosiglia Jager BOL KTM +02.13
8. Matthias Walkner OOS KTM +03.06
9. Xavier de Soultrait FRA Yamaha +03.12
10. Adrien van Beveren FRA Yamaha +03.27

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.