Afbeeldingsresultaat voor dakar 2018 motorsport

24-01-2018 – De alweer 6e editie van de Rally-World Dakar Game bleek een groot succes. Bijna 70 deelnemers gingen de strijd aan om de titel ‘Beste Dakar-manager van het jaar’, en dat bleek nog lang niet zo eenvoudig.

BEKIJK HIER DE OFFICIËLE EINDUITSLAG

Een ieder had de mogelijkheid tot en met 31 december 2017 een samengesteld team op te sturen met daarin deelnemers van de Dakar Rally en de Africa Eco Race. Het team, bestaande uit 20 coureurs, moest bestaan uit de coureurs die volgens de manager het beste zouden gaan presteren tijdens de Dakar Rally en Africa Eco Race.

Echter was het nog niet eerder zo dat een zo groot aantal managers de strijd met elkaar aangingen. Waar het er in 2016 nog rond de 25 waren, groeide dat aantal in 2017 naar ruim 45 en nu dus richting de 70. Wij als team mogen dan ook met trots terugkijken op het enthousiasme waarmee jullie (blijven) deelnemen, en vaak ook de helpende hand hebben geboden in het verbeteren van onze game.

Uiteraard werden een aantal grote namen door veel mensen gekozen. Een Gerard de Rooy, Stéphane Peterhansel, Eduard Nikolaev of Vladimir Vasilyev ontbrak bij vrijwel geen enkel team. Het waren echter de details die het verschil moesten gaan maken, en dat was ook dit jaar weer het geval.

De winnaar van de vorige editie, Arnoud Beldman, nam dit jaar opnieuw deel uit van de game om zijn titel te verdedigen. Met de forse groei van het deelnemersveld zou het niet gemakkelijk worden, maar Beldman bleef wel telkens in de kopgroep. Toen hij eenmaal de leiding in het klassement had uitgebouwd, hield hij deze stevig vast en bouwde het tevens uit met een grote voorsprong. Opmerkelijk mag hij zich dus voor de tweede maal op rij kronen tot beste Dakar-manager, een volledig terechte winnaar.

De rest van het podium was bestemd voor twee debutanten. Sjaak Korenblek en Sebastiaan Nonnekens bleven in het begin van de game in de voetsporen treden van Beldman, maar moesten vervolgens toch echt erkennen dat een eerste positie er niet meer in zat. In de strijd om de tweede plek was het echter wel lang spannend, maar het was Korenblek die aan het langste eind trok. De top 5 vervolgens werd volledig gemaakt door twee deelnemers die vorig jaar net misgrepen op een top 10 klassering, namelijk Nico Vanherzeele en Mitchel van der Hoef.

Naast het algemene klassement maakte men ook nog kans voor de overwinning in de vier subklassementen. Deze waren speciaal bedoeld voor als men, door bijvoorbeeld een slechte score in 1 van de klassen, toch nog mee konden strijden om de eindzege, al dan niet in het algemene klassement. Bij het motorenklassement liet Beldman merken waar hij in het algemene klassement het verschil maakte ten opzichte van de rest door een zeer goed team te hebben samengesteld, en zich zo naar de eindzege in het algemene klassement en motorenklassement toe te kunnen werken.

Het quadklassement werd lange tijd gedomineerd door Boele Jan Weidenaar, maar werd op de valreep gewonnen door Arjan Scheers. Niels Winter pakte op zijn beurt met een klein verschil het autoklassement, terwijl het truckklassement gewonnen zou worden door Patrick Faber.

Wij als team hopen dat u ook dit jaar van het spel genoten hebben, en zien u graag volgend jaar weer terug. We staan altijd open voor uw feedback; deze kan doorgestuurd worden naar ons e-mailadres: rally-world@hotmail.com

Namens het team

(Foto: www.autoblog.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.