Stephane Peterhansel

10-01-2017 – Stephane Peterhansel heeft bij de start tweede week van de Dakar Rally uitstekende zaken gedaan. Hij klopte Peugeot-collega Sébastien Loeb in Bolivia en schreef daarmee de achtste etappe op zijn naam. Hiermee verstevigt de Fransman zijn leiding in het algemene klassement.

De organisatie besloot zondag om de etappe aan te passen na het slechte weer van afgelopen dagen. De etappe van gisteren werd daardoor verreden over een afstand van 161 kilometer. Titelverdediger en leider Stéphane Peterhansel was goed uitgeslapen na de rustdag en zette de snelste tijd neer. Hij was 48 seconden sneller dan Loeb en leidt nu met 1 minuut en 57 seconden op de negenvoudige wereldkampioen rally’s.

Voor de Spanjaard finishten teamgenoot Giniel de Villiers op de derde positie, terwijl Mikko Hirvonen met zijn vierde positie de top vijf in Uyuni afsloot. Nani Roma verstootte met zijn Toyota Hilux de derde Peugeot 3008DKR van Cyril Despres van de derde plek. Beide rijders waren maandag zo’n vijf minuten trager dan Peterhansel en volgen in het klassement op respectievelijk 11 en 14 minuten van de Fransman.

Erik van Loon begon de slotweek van de Dakar Rally buiten de top tien. De Nederlander in de Belgische Overdrive Racing Toyota slaagde in de zevende etappe er niet in om in de top tien te finishen. De twaalfde plek was er uiteindelijk voor Van Loon en navigator Wouter Rosegaar. Ook de andere Nederlanders in het klassement, betreffende Maik Willems en Tim en Tom Coronel, bereikten de finish gisteren, al moest die laatste daarvoor wel eerst overnachten in de woestijn.

Stéphane Peterhansel: “Het was een korte etappe, maar niet gemakkelijk. Veel navigeren, maar we maakten het onszelf soms iets makkelijker door de sporen te volgen van de twee auto’s voor ons. Een aantal kleine duinen waren iets lastiger omdat we door de hoogte minder vermogen hebben. In het algemeen klassement zijn de verschillen klein, maar we zitten nog in de race en dat is het belangrijkste.”

 

Uitslag Etappe 7 Auto’s:

1. Stephane Peterhansel FRA Peugeot 01:54:08
2. Sebastien Loeb FRA Peugeot +00:00:48
3. Giniel de Vlliers ZAF Toyota +00:03:33
4. Mikko Hirvonen FIN MINI +00:05:03
5. Nani Roma SPA Toyota +00:05:32
6.

Khalid Al Qassimi

VAE Peugeot  +00:07:09
7. Cyril Despres FRA Peugeot +00:09:07
8. Yazeed Al Rajhi SAU MINI +00:09:07
9. Boris Garafulic CHL MINI +00:10:40
10. Orlando Terranova ARG MINI +00:11:17
       
12. Erik van Loon NED Toyota +00:15:36

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.