Afbeeldingsresultaat voor steve becaert orc rally

29-01-2017 – Steve Bécaert staat te popelen om aan zijn vierde rallyseizoen te beginnen. Met twee VAS kampioenschapstitels in drie rallyseizoenen, kan de transporteur uit Poperinge al een mooi palmares voorleggen.

Drie seizoenen waarin hij voornamelijk met een EVO X aan de start verscheen. Dit seizoen maakt Steve de overstap naar een R5. Met de J-Motorsport DS3 R5 en Nico Beernaert aan zijn zijde zal hij in de West-Vlaamse rally’s op zoek gaan naar zijn eerste algemene overwinning, en zal in totaal 10 wedstrijden op West-Vlaamse bodem gaan rijden.

Steve Bécaert: “Na de verkoop van de EVO X R4 moesten we op zoek naar iets nieuws. De droom om een gans seizoen met een R5 te rijden was er maar ik had nooit durven dromen dat ik aan het nodige budget zou geraken. Het heeft ons dan ook bloed, zweet en tranen gekost om dit project voor elkaar te krijgen. Het is dus niet zo dat we dit alles in de schoot geworpen kregen. Als zelfstandige kan ik rekenen op veel steun van bedrijven waarmee ik zaken doe. Anders was dit helemaal niet mogelijk geweest. De keren dat ik bij wijze van spreken een deur tegen mijn neus gekregen heb, toen ik om sponsoring vroeg, zijn niet meer op 2 handen te tellen. Het is hard werken om zoiets rond te krijgen.”

“We zullen in 2017 opnieuw een beroep doen op de diensten van J-Motorsport. Het is een schitterend team met de nodige professionaliteit. Met uitzondering van de Rally van Wervik staan alle VAS en BK wedstrijden op West-Vlaamse bodem op het programma. Er is gekozen om in West-Vlaanderen te rijden omdat onze grootste sponsor, A&D trucks en trailers, hier gevestigd is. Verder zijn we ook nog bezig met een mogelijke tweede grote sponsor. De Rally van Wervik rijden we doelbewust niet met de R5. We stonden er nog niet aan de start en willen onze deelname aan de Rally van Ieper niet in gevaar brengen.”

“Vorig jaar werden we met de EVO 3x vierde, 3x derde en 2x tweede… Dus de ambitie is om onze eerste algemene overwinning binnen te halen. Daarnaast willen we vooral bijleren en hopelijk progressie maken. En natuurlijk genieten van dit seizoen. Het was de bedoeling om één seizoen alles uit de kast te halen en dit is ons gelukt. Het is een project van één jaar. Het zou dus best kunnen dat we volgend jaar terug met een minder sterk wapen rijden dan een R5 rijden, wie weet met een EVO…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.