Foto: www.belgianrallychampionship.com

26-11-2015 – Laten we meteen met het goede nieuws beginnen. Ook in 2016 zullen alle wedstrijden van het Kampioenschap van de Belgische rallysport op de openbare omroep in het ganse land in beeld gebracht worden. Chris Courteyn, promotor van het BRC, bevestigt dat de akkoorden voor 2016 verlengd worden.

Het Belgian Rally Championship kon ook dit jaar weer rekenen op prima kijkcijfers op de nationale zenders. Natuurlijk noteren we de grootste kijkcijfers voor de korte nieuwsflitsen in het Journaal, goed voor gemiddeld 900.000 kijkers. Maar, het zijn vooral de samenvattingen van elke wedstrijd op Sporza die goed scoren. Zo werd de samenvatting van de TAC Rally door meer dan 550.000 kijkers gevolgd. Een cijfer waar zelfs programma’s in prime time op de commerciële zenders 2BE, Vier of Vijf enkel van kunnen dromen. Naast Ieper, met ruim 400.000 kijkers, scoren de overige wedstrijden met gemiddeld 250.000 kijkers ook telkens bij de 10 tot 15 best bekeken programma’s. RTBF blijft niet achter. De speciale reportages in Weekend Sportif halen gemiddeld een kleine 300.000 kijkers, terwijl de vaste samenvattingen in Auto Mobile goed zijn voor een vast publiek van ruim 100.000 kijkers. Bovendien zijn van bepaalde wedstrijden (Ieper, Wallonie, Condroz) reportages van 26 minuten te zien op RTBF.

Als promotor van het BRC, produceert en levert Chris Courteyn sinds 5 jaar exclusief de beelden van het Belgian Rally Championship aan alle zenders, met gegarandeerde samenvattingen van 6 tot 7 minuten op Sporza. De lengte van de reportages is meestal echter 10 tot 15 minuten. Sinds 1994 werkt Chris Courteyn al nauw samen met VRT/RTBF, zodat het Belgian Rally Championship een van de sporten is die al het langst en continu te bekijken is op onze nationale zenders.

Chris Courteyn: “We werken al sinds 1994 samen met VRT en RTBF. Toen leverden we beelden voor Champion’s en de journaals. Eind jaren ’90 werden beelden van het BK Rally getoond in alle journaals tijdens het weekend. Vanaf 2000 werden uitgebreidere samenvattingen uitgezonden van bepaalde rally’s en vanaf 2007 worden reportages van een 10-tal minuten uitgezonden op zondagnamiddag op Sporza. Kortom, sinds 1994 zijn onze beelden van het Belgisch rallykampioenschap onafgebroken te bekijken op onze nationale zenders.”

Verder is het BRC ook op tal van andere zenders te volgen, zelfs quasi in elke uithoek van de wereld, Kortom, cijfers waar weinig andere Belgische kampioenschappen op kunnen rekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.