03-03-2015 – Na de Haspengouw Rally van afgelopen weekend staat volgende week de 2e rally van het BRC alweer voor de deur. De SPA Rally zal op vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart terugkeren op de Belgische rallykalender. Na de laatste editie in 2004 (toen nog ‘Boucles de Spa’ genaamd) zal de SPA Rally weer een vaste waarde worden in de Belgische Rallysport. Ook kunnen we opnieuw een prachtig deelnemersveld verwachten.
 
Uiteraard zullen we de mannen uit Haspengouw terug zien. De strijders om het kampioenschap proberen de volle bak te pakken voor het kampioenschap. Dit jaar is het Belgisch kampioenschap echt uitgegroeid tot een R5 strijd tussen de grootste mannen uit België. Tsjoen wist de laatste editie nog te winnen, toen nog in een Toyota Corolla WRC. Dit jaar staan zowel Tsjoen als Cherain met Citroën Belux aan de start in een DS3 R5. Freddy Loix zal in zijn Skoda Fabia S2000 er alles aan doen om zijn titel te verdedigen. In Landen moest Loix zijn wedstrijd na 3 proeven al staken door mechanische problemen, waardoor Princen de winst en de leiding in het kampioenschap wist te pakken. Princen is dan ook de vierde kanshebber voor de eindzege. Hij heeft dit jaar zijn Subaru vaarwel gezegd en ingeruild voor een Peugeot 208 T16! Maar ook Princen zal het zwaar krijgen. Zeker met de gevaarlijke outsiders Grooten, Verschueren, Van Woensel en de Nederlander Michiel Becx.
 
Maar naast deze rijders staan er nog een aantal andere leuke toppers aan de start. Wat te denken van David Bonjean? Hij zal in Spa zijn debuut maken met een Subaru Impreza S12 WRC! Bonjean is daarmee ondanks de hoge tegenstand zeker een gevaarlijke outsider voor een podiumklassering. Ook zal de strijd losbarsten tussen de GT’s met grote namen als Snijers, Van Parijs, Claerhout en Lejeune.
 
Vandaag werd er vlak voor de sluiting van de inschrijving bekend gemaakt dat naast al deze toppers er nog een verassing aan de start zal staan. Bernd Casier heeft zich ingeschreven met zijn Ford Fiesta R5. Casier wil daarmee proberen de strijd aan te gaan met de Belgische top. Casier maakt hiermee het rijtje van Belgische toppers compleet en wij zijn benieuwd wat er volgende week in Spa allemaal gaat gebeuren. Voor meer nieuws kunt u onze site in de gaten houden, of kijken op www.sparally.com
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.