Foto: www.bernhardtenbrinke.com

12-05-2016 – Nadat Bernhard ten Brinke zich de afgelopen jaren vrijwel volledig concentreerde op de rallyraids met oog op de Dakar Rally, keert de Nederlands Rallykampioen van 2009 dit seizoen terug op de rallypaden. Ten Brinke pakt dan ook gelijk groot uit, want de wagen waarmee hij in actie zal komen is niets minder dan een Skoda Fabia R5 van het team van WeversSport. Op het programma staan daarbij zes mooie wedstrijden gepland, zowel nationaal als internationaal.

De Dakar 2016 ligt nog vers in Ten Brinke’s geheugen. Toen zag de coureur uit Zeddam zijn Toyota Hilux namelijk in vlammen opgaan, waardoor er een einde aan zijn Dakar kwam. Na dit tragische einde werd Ten Brinke aan het denken gezet over zijn autosportcarrière, en kwam hij tot de conclusie dat hij de rallysport toch wel miste en behoefte voelt om vaker de competitie aan te gaan.Vanuit die wens ging hij in gesprek met het team van WeversSport, waar een mooie planning van zes rally’s uit kwam. Twee daarvan vinden plaats in Nederland (ELE Rally en Hellendoorn Rally), twee in België (Omloop van Vlaanderen en Condroz Rally), maar ook twee WK-wedstrijden in Spanje en Duitsland. In Duitsland wist hij in het verleden al als twaalfde te eindigen, maar de Spaanse rallypaden zijn echter geheel nieuw voor hem. Tijdens alle wedstrijden zal hij genavigeerd worden door de ervaren Davy Thiery. Of Ten Brinke komend jaar weer aan de start zal staan aan de Dakar Rally is overigens nog niet bekend.

Bernhard ten Brinke: “Ik kwam tot de conclusie dat ik de rallysport miste en ook de behoefte voel om vaker de competitie aan te gaan. Ik heb het mezelf echter niet makkelijk gemaakt! De ELE Rally en de Hellendoorn Rally zijn de lastigste wedstrijden van Nederland. België is voor een Nederlandse rijder altijd een uitdaging en in Duitsland en Spanje rijd ik op WK-klassementsproeven tegen de beste rijders in de WRC2-categorie. Ik ben heel benieuwd waar ik sta in het WRC2-veld. Wevers Sport heeft laten zien dat hun Skoda in staat is om WK-wedstrijden te winnen in de WRC2-categorie en dat motiveert mij enorm. Iedereen die mij kent, weet dat ik eruit wil halen wat erin zit. Of ik aan de Dakar Rally zal deelnemen volgend jaar blijft voorlopig nog onbekend, maar iik bekijk alle opties voor deelname aan de Dakar Rally 2017 en ben in gesprek met alle grote teams. Een beslissing over deelname zal later in het jaar vallen, waarbij meeweegt dat de onlangs bekend gemaakte route niet direct tot de verbeelding spreekt.”

 

Kalender Bernhard ten Brinke 2016
– ELE Rally (3-4 juni)
– WRC Duitsland (19-21 augustus)
– Omloop van Vlaanderen (3-4 september)
– Hellendoorn Rally (17-19 september)
– WRC Spanje (13-16 oktober)
– Condroz Rally (5-6 november)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.