Afbeeldingsresultaat voor bernhard ten brinke dakar 2016

30-07-2017 – Bernhard ten Brinke keert in 2018 terug in de Dakar Rally. De Nederlandse rallyrijder heeft beschikking over de nieuwste Toyota Hilux en wordt genavigeerd door Stéphane Prévot.

Ten Brinke wist in Dakar 2015 een knappe zevende plaats algemeen uit het vuur te slepen, waarna hij vorig jaar de snelste van iedereen was in de proloog. De rally eindigde vervolgens echter in tranen voor Ten Brinke toen hij zijn Toyota tijdens één van de proeven volledig zag uitbranden. Vervolgens besloot hij de Dakar Rally in 2017 een jaartje over te slaan, maar al snel werd duidelijk dat de Nederlander voor 2018 werkte aan een rentree in de woestijnrally. Afgelopen woensdag kwam eindelijk het hoge woord eruit in Zeddam en bevestigde Ten Brinke dat hij in januari 2018 weer van de partij is in Zuid-Amerika.

Bernhard ten Brinke: “Om mee te kunnen strijden om een topklassering moet je gewoon over het beste materiaal kunnen beschikken. Het niveau is zo hoog, dat het verschil wordt gemaakt in de details. De Toyota Hilux heeft de afgelopen jaren bewezen een absolute top-auto te zijn en Overdrive Racing is één van de beste teams. Ik ben blij met deze hernieuwde samenwerking.”

Na de bekendmaking dat Ten Brinke in 2017 niet naar Dakar zou gaan, koos navigator Tom Colsoul voor een avontuur bij een andere deelnemer. Ten Brinke heeft met Prévot opnieuw een ervaren Belg vastgelegd. Prévot heeft in 174 WRC-rally’s genavigeerd bij voornamelijk fabrieksteams. Met de komst van de ervaren Belg denkt Ten Brinke een goede kans te maken op een topklassering.

Bernhard ten Brinke: “Navigeren is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de Dakar. Dan is het natuurlijk geweldig om een ervaren navigator als Stéphane naast je te hebben zitten.”

Ten Brinke is de eerste Nederlandse deelnemer bij de auto’s die bekend heeft gemaakt weer deel te nemen aan de Dakar Rally. Eerder liet Erik van Loon weten de editie van 2018 over te slaan vanwege zakelijke omstandigheden. Bij de trucks is tweevoudig Dakar-winnaar Gerard de Rooy afwezig, hij kiest voor een alternatieve rally in Afrika. De Dakar Rally 2018 begint op 6 januari in Lima, de hoofdstad van Peru, en voert via Bolivia naar Argentinië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.