Rally-World

Feel the world of Rally

Bertelli met Toyota naar WRC Rally Sweden

WRC-privérijder Lorenzo Bertelli heeft aangekondigd dat hij volgende maand in een Toyota Yaris Rally1 zal deelnemen aan de WK Rally van Zweden. De Italiaan zal daarin plaatsnemen in de vierde wagen van het team, die gedurende het seizoen meerdere malen wordt bestuurd door parttime coureur Sébastien Ogier.

Lorenzo Bertelli rijdt sinds 2015 met eersteklas M-Sport-machines, waaronder vorig jaar toen hij één WRC-optreden maakte in Nieuw-Zeeland met een Ford Puma Rally1, maar hij is nu de eerste coureur die een Yaris Rally1 huurt van Toyota Gazoo Racing. Bertelli onthulde het nieuws van zijn overstap naar een Toyota in een post op sociale media, waar hij een foto liet zien van de livery die hij zal gebruiken voor zijn eerste wedstrijduitstapje in de GR Yaris tijdens de WK Rally van Zweden van 9 tot 12 februari.

Toyota heeft een vierde Yaris beschikbaar voor verhuur voor de helft van het WRC-seizoen in de ronden dat parttime rijder Sébastien Ogier afwezig is en Takamoto Katsuta promoveert om constructeurspunten te scoren voor het merk. Oud M-Sport-rijder Gus Greensmith had overwogen om dit seizoen in deze auto plaats te nemen, maar hij koos ervoor om in 2023 in een Toksport Škoda Fabia RS Rally2 te rijden in het WRC2, waarna Bertelli de eerste coureur was die een Yaris huurde.

“Volgende maand zullen we met Toyota deelnemen aan de Rally van Zweden in een Toyota GR Yaris Rally1-auto”, kondigde Bertelli aan, “Ik kan niet wachten op dit nieuwe avontuur op mijn favoriete WRC-rally van het seizoen”. Bertelli’s beste resultaat in Zweden is een 18e positie algemeen en een zesde plaats in het WRC2 met een Ford Fiesta R5.

Share this…