Foto: Edwin Nieuwenhuis

17-10-2015 – Nog twee weken voordat de jaarlijkse seizoensafsluiter van het NK Rally en NK Short Rally op het programma staat. Tijdens deze wedstrijd zal de beslissing in het NK Rally dan eindelijk gaan vallen, nadat door de diskwalificatie van één van de rijders, Timo van der Marel in theorie nog altijd kampioen kan worden van huidig leider Jasper van den Heuvel.

Maar naast deze rijders staat de voorlopige deelnemerslijst vol met andere spectaculaire rijders! Zo zal medeorganisator en lokale rijder Wouter Koenderink aan de start komen met zijn prachtige BMW 3.0 CSL. Ook staan de altijd spectaculaire BMW M3 E36’s van Frank Gerritsen Mulkes, Bert-Jan Prins en Wim Muilwijk om het publiek opnieuw te voorzien van een hoop spektakel! Ook de oude, maar snelle Volvo’s van Thom de Jong en Pierre Brouwer zijn weer van de partij. Met aanvulling van o.a. Janjur Monshouwer (Opel Ascona 400) en Ger Haverkate (BMW M3 E30) belooft het in de groep S weer een spannend duel om de eindzege te worden!!

De strijd in het algemeen klassement belooft ook weer een spannend duel te worden. Aangezien het kampioenschap nog altijd niet beslist is zijn Van den Heuvel en Van der Marel uiteraard weer van de partij. Al is het nog maar de vraag of Van der Marel voor deze rally opnieuw de Opel Adam uit de schuur haalt. Want, mocht Van den Heuvel uitvallen en hij de zege op zijn naam schrijven, dan is hij alsnog kampioen. Sowieso zal het niet makkelijk worden voor beiden om hier te gaan winnen, want als grote verrassing kwam Gerard Tijink ook op de lijst met de Ford Fiesta R5 waarmee Hans Weijs JR tijdens de GTC Rally nog de overwinning wist te pakken. Ook Bas van Kamperdijk is als lokale rijder een gevaarlijke outsider voor de eindzege, al blijft het onbekend in welke auto hij start.

In totaal staan er voorlopig 64 deelnemers ingeschreven voor de rally, en ook voor de Legend Twente Rally, die op dezelfde datum plaats vind, staan er al een flink aantal deelnemers aan de start. Met een compacte, maar mooie rally, bestaande uit 3×3 proeven met de KP’s in Zeldam, Haaksbergen en Hengelo. Die laatste zal ook dit jaar o.a. weer over het spectaculaire industrieterrein bij de Diamantstraat gaan, maar dit jaar is deze omgebouwd tot een ware arena, waar 3 keer een lus wordt gemaakt voordat de rijders hun weg naar de finish vervolgen. Meer info over het tijdschema en de route kunt u vinden op: www.twenterally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.