Afbeeldingsresultaat voor dakar game 2018

14-01-2018 – Altijd zelf al eens in de huid willen kruipen van Stephane Peterhansel, Bernhard ten Brinke of Martin van den Brink? Goed nieuws! Er komt dit jaar een officiële Dakar-game uit voor de PlayStation, Xbox en PC! 

DAKAR 18 gaat over de gelijknamige rallyrace die elk jaar verreden wordt in de woestijnen van Zuid-Amerika. De game biedt dan ook grote open werelden waarin je de de onheilspellende wegen moet zien te trotseren. En dat allemaal met één doel: de Dakar Rally winnen.

Game-ontwikkelaar Bigmoon Entertainment heeft vrijdag de trailer gelanceerd van DAKAR 18, een officiële game van de Dakar Rally voor de PlayStation 4, de Xbox One en PC. In “de grootste open wereld ooit” voor een racegame kun je de strijd met de elementen aangaan met alle soorten voertuigen die ook aan de start staan van de Dakar Rally. Zo kun je op een motor of quad klimmen, maar kun je ook rijden met een auto, een SSV of een truck. Je kunt online de strijd aangaan met anderen, maar ook zelf offline scheuren door de woestijn.

Daarbij kun je het opnemen tegen bijvoorbeeld Stéphane Peterhansel, want alle rijders die meedoen aan de rally van dit jaar zitten in de game, evenals hun auto’s. Dat er een officiële 2018 Dakar rally een game krijgt, stemt Marc Coma, baas van de beroemde rally en oud-deelnemer, tevreden.

Net zoals in de echte Dakar rally kun je als motorrijder zomaar wat trucks en auto tegenkomen. Dat kunnen computergestuurde spelers zijn in de singleplayer, maar ook andere spelers als je online speelt. DAKAR 18 is overigens niet de allereerste Dakar game ooit. Zo zagen we in 2001 Paris Dakar Rally uitkomen voor de PC, PlayStation 2 en de originele Xbox. Die game ging toen nog over de race die in Europa en Afrika verreden werd. Sinds 2009 werden die continenten wegens dreigend terrorisme verruild voor het onherbergzame landschap van Zuid-Amerika.

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe game officieel op de markt komt, maar de trailer is in ieder geval veelbelovend:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.