Rally-World

Feel the world of Rally

BMA met drie Hyundai i20 N Rally2’s in BRC 2023

Eind deze maand wordt met de Rally van Haspengouw het startschot gegeven van het Belgian Rally Championship 2023. Op zaterdag 25 februari komen er drie gloednieuwe Hyundai i20 N Rally2’s aan de start. Cédric Cherain, Charles Munster en Bastien Rouard zullen de drie coureurs vormen van het BMA Hyundai Junior Team.

Cédric Cherain heeft zijn zinnen gezet op de Belgische titel in 2023. De Luikenaar, die in 2022 achter het stuur van een Porsche 911 voor spektakel zorgde, stapt daarvoor komend jaar over naar de Rally2-categorie. Cherain zal dat doen achter het stuur van een Hyundai i20 N Rally2 van het team van BMA. Naast hem zal net als vorig jaar Damien Withers plaats nemen op de bijrijdersstoel.

“We zijn nu al enkele weken bezig met het samenstellen van dit geweldige programma en het is fantastisch om eindelijk de inhoud ervan te kunnen aankondigen”, legt Cherain uit, “Het is de bedoeling dat we aan acht rally’s deelnemen, waarvan er al zes bevestigd zijn. De ambitie mag duidelijk zijn: wij gaan voluit voor de Belgische titel! Voor mij is het de eerste keer in mijn carrière dat ik in zo’n professionele context kan deelnemen in het BRC. De wagen heeft zijn potentieel vorig jaar al bewezen met Grégoire Munster achter het stuur. Met Damien naast me werk ik met een copiloot die ik goed ken. Op dat vlak is continuïteit erg belangrijk. Ik ben heel erg gemotiveerd.”

Teammanager van BMA Bernard Munster hoopt met zijn nieuwe team jong talent naar de top te helpen. “Het idee achter het BMA Hyundai i20 Junior Team is om jonge rijders, mecaniciens, ingenieurs, coördinatoren en iedereen die op de één of andere manier betrokken is bij de rallysport binnen een topteam ervaring te laten opdoen. We werken samen met verschillende scholen, waaronder VIVES in Kortrijk, om jongeren in opleiding de kans te geven zich onder te dompelen in de wereld van de rally. Wij werken eveneens samen met de Make-A-Wish foundation, een organisatie die er alles aan doet om dromen van zieke kinderen proberen waar te maken. Dit is iets wat ons bij BMA erg nauw aan het hart ligt. Nu kunnen wij van onze kant ook iets voor hen trachten te betekenen.”

Charles Munster vormt team met Xavier Portier. Hij rijdt voor het eerst een volledig seizoen met een Rally2 en wil in eerste instantie ervaring opdoen. “Een nieuwe wagen, een nieuwe copiloot, nieuwe ambities. Ik zal mijn verdere ontdekkingstocht achter het stuur van een Rally2-wagen in de beste omstandigheden kunnen voortzetten”, zegt de jongste telg van de Munster-familie. “Een van de doelstellingen is te profiteren van de ervaring van Cédric Cherain om zo progressie te maken als rijder met als gevolg dat dan ook mijn resultaten beteren. Vergelijk het een beetje met mijn broer Grégoire vorig jaar.”

De ‘surprise van de chef’ is ongetwijfeld de aanwezigheid van Bastien Rouard in het BMA Hyundai Junior Team. Hij kan in een professionele omgeving de nodige kilometers opdoen om op termijn zijn ambities naar boven proberen bij te stellen. “Het minste wat je kan zeggen is dat dit een grote verandering is voor mezelf. Met acht rally’s gaan we een volledig seizoen afwerken”, zegt Bastien Rouard. “Ik ga eindelijk nog eens kunnen genieten van het rijden, iets wat ik in het verleden zo gemist heb. Ik ga deel uitmaken van één van de beste teams van België en ik ga kunnen rekenen op mijn teamgenoten om mij te helpen met de afstelling van de wagen. Maar we gaan onszelf bij aanvang na het seizoen niet te zeer onder druk zetten. De wagen is totaal nieuw voor mij. Ik moet die nog volledig onder de knie krijgen. Als ik in de Rally van Haspengouw mij ga kunnen meten met jongens als Cédric De Cecco en Maxime Potty, zal ik heel tevreden zijn. De Rally van de Ardennen is mijn thuisrally. Daar wil ik mij proberen te tonen. Dit is voor mij een droom die werkelijkheid wordt.”

Alle drie de Hyundai’s van het BMA Hyundai i20 Junior Team willen zich tijdens de Rally van Haspengouw elk op hun manier tonen. Het is het begin van een nieuw en mooi verhaal.

Share this…