Foto: www.race2fast.com

22-02-2016 – Komend weekend gaat het nieuwe rallyseizoen van start voor Bob de Jong, tijdens de Rally van Haspengouw in het Belgische Landen. De Jong maakte onlangs zijn programma voor 2016 bekend, die vooral gericht is op het Belgisch Rallykampioenschap.

De Jong gaat komend seizoen het tweede jaar met de Citroën DS3 R5, maar niet langer meer met zijn vertrouwde navigator Kees Hagman. De ex-Nederlands rallykampioen zal namelijk dit jaar worden bijgestaan door de zeer ervaren Belgische navigator Bjorn Degant. Naast dat zij voornamelijk gericht zijn op het BRC, wil het duo ook nog een aantal keren in actie komen in Nederland. Welke rally’s dit worden zal later bekend worden. Het team van DDG Motorsport zal zich dus ook dit jaar maximaal inzetten en beschikt dit seizoen ook over een ruimere voorraad reserveonderdelen. Met al deze vernieuwingen zal een aantal dagen voor de Haspengouw Rally dus nog even getest worden zodat De Jong het gevoel weer terugkrijgt.

Bob de Jong: “De auto voelde toen goed aan en met de Michelin banden komen we echt prima uit de voeten. We hebben vorig seizoen grote stappen gezet met de afstelling van de diffs en de vering en nu is het een kwestie van ‘fine tunen’ en het nog beter leren besturen van deze geweldig fijne rallyauto.”

Bjorn Degant: “Een keer eerder reden wij samen; dat was in de ELE Rally in 2013, en toen wonnen we meteen. Dus ik heb zeker hoge verwachtingen, maar we realiseren ons dat de competitie in het BRC van een ongekend hoog niveau is. Maar Bob heeft zeker het talent en de ambitie om het goed te doen. Ik beschouw het als een eer om na mijn eerdere succesvolle samenwerking met zijn vader Bert nu naast Bob te mogen plaats nemen.”

Voor het nieuwe seizoen verwelkomt het team van Bob de Jong twee nieuwe sponsors. Smart2Buy.nl en bandenthuis.nl zijn jonge bedrijven die zich graag aan de dynamische rallysport en het DS3 team verbinden. De trouwe sponsors van vorig seizoen, Drive DS, Michelin, Total en natuurlijk PM Piping, Group B, BdJ Imports en Mechanix Wear sieren in 2016 de DS3 R5 van Bob de Jong en Bjorn Degandt.

De Haspengouw Rally vindt plaats op zaterdag 27 februari en telt vier klassementsproeven in de omgeving van Landen, die elk 3 keer worden afgelegd door de deelnemende equipes. Het totaal aantal wedstrijdkilometers bedraagt 157,60 km. In de R5 klasse komen niet minder dan 10 equipes aan de start (vijf DS3, twee Skoda Fabia, twee Ford Fiesta en één Peugeot 208).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.