Foto: www.elerally.nl

21-01-2016 – Gisteravond werd in het Belgische radioprogramma ‘Power & Passion’ door Bjorn Degandt, ex-navigator van Bob de Jong, bekend gemaakt dat De Jong en Degant komend seizoen de rally’s weer samen rijden, en wel in het BRC!

Bjorn Degant: “Bob is voormalig Nederlands kampioen rally, en we gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen in het BRC 2016. Het is al een tijdje geleden dat we nog samen reden. Het is geleden van 2013 en toen wonnen we samen ook een wedstrijd dus laat ons hopen voor dit jaar ook. We moeten wel bescheiden zijn als je de tegenstand ziet dit jaar met Freddy Loix, Kris Princen. We gaan zien waar we kunnen uitkomen.”

“Bob De Jong vroeg mij begin vorig jaar al om dit jaar het Velgisch kampioenschap te rijden samen met hem. Bob kocht vorig jaar een DS3 R5 aan en reed er een aantal wedstrijden mee in Nederland. In het begin leerde hij de wagen kennen en ging het steeds beter en beter. We hopen op veel goeds voor dit seizoen. We rijden het volledige kampioenschap behalve de Sezoens rally en de rally van Ieper omwille van het vaderschap van Bob. Zo kan hij tijdens de zomerstop genieten van het kersvers vaderschap.”

De Jong was in het verleden reeds regelmatig actief in België, o.a. met de Mitsubishi Lancer WRC. Vorig jaar maakte De Jong de overstap naar een DS3 R5 en met deze wagen zal hij 7 wedstrijden rijden in België. De Sezoensrally en de Kenotek Ypres Rally zullen niet gereden worden zoals u net al las van Degant. De strijd zal in België dus ook gaan losbarsten tussen de Nederlanders, want ook Hermen Kobus gaf onlangs aan dat hij ook een uitdagend programma heeft opgesteld (lees hier het volledige bericht).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.