Foto: www.eurosport.co.uk

31-10-2015 – Tijdens de eerste dag (verslag dag 1) van de Internationale Rallye du Valais waren het Craig Breen en Scott Martin die het snelste opende. Ook tijdens de tweede dag waren zij niet meer van plan de leiding uit handen te geven. Hieronder leest u wat er allemaal gebeurde tijdens deze tweede dag.

We beginnen met de subtop van het klassement, want daar was een bloedstollend spannend duel ontstaan tussen lokale rijders Pascal Peraud (Ford Fiesta R5), Florian Goron (Peugeot 207 S2000) en Jonathan Hirschi (Peugeot 208 T16), die samenvochten met Emil Bergkvist (Peugeot 208 T16) en Miroslav Jakes (Citroën DS3 R5) om een top 5 positie, voorlopig in het voordeel van die laatste. Daarvoor waren al wat gaten in het klassement ontstaan. Nadat Breen opnieuw de eerste twee proeven van de vrijdag het snelst opende, liep zijn voorsprong op de Zwitser Olivier Burri al op naar bijna een halve minuut. Alexey Lukyanuk volgde als derde op 43 seconden. Voor de pechvogels van dag 1, Raul Jeets en navigator Kristo Kraag, was ook de tweede dag er niet beter op geworden. Jeets mocht nu definitief aan de kant met mechanische problemen en dat betekende het einde van zijn wedstrijd.

Nadat Breen op KP6 op zijn naam schreef, was het op KP7 verrassend Gonon die net iets sneller dan Breen was. Gonon veroverde daarmee de 5e positie in het klassement, maar dat kwam niet alleen door zijn snelle tijd. Jakes was namelijk gecrasht en weggevallen uit het klassement, want een concurrent minder was. Ook zowel Hirschi als Bruno Magalhães in de 208 T16’s wisten beiden dezelfde brug aan te tikken waardoor het wiel bij beiden afbrak, en ze daarbij lek reden. Gonon had nu alleen nog Bergkvist en Perraud achter zich, die met een kleine achterstand van 3 seconden nog altijd in de strijd waren. Vooraan was het Breen die ook tijdens de laatste bouclé van de vrijdag domineerde. François Delecour kende ook een sterke eerste dag en zou uiteindelijk met zijn Porsche als 4e eindigen, voor Gonon, die de 5e positie aan zou vullen. De derde positie zou bestemd zijn voor Lukyanuk, die geen problemen kende en een spectaculaire tweede dag reed. Hirschi zou met geluk als 2e eindigen, maar nadat hij een lekke band reed gaf hij Breen vrij spel, die de dagzege pakte, en tijdens de laatste dag alleen nog maar zou hoeven te controleren.

Het verslag van de laatste dag verschijnt morgen, en het lijkt Breen die de laatste ronde van het ERC gaat winnen, maar er kan nog van alles gebeuren! Houd de site dus op de hoogte voor het actuele nieuws rondom deze rally.

Tussenstand Rallye International du Valais 2015 (na dag 2):

1. C. Breen / S. Martin (Peugeot 208 T16)

2. O. Burri / N. Klinger (Citroën DS3 RRC – +55.9)

3. A. Lukyanuk / A. Arnautov (Ford Fiesta R5 – +1:09.7)

4. F. Delecour / S. de Castelli (Porsche 997 GT3 – +1:31.7)

5. F. Gonon / M. Guex (Peugeot 207 S2000 – +1:48.7)

13. J.P. Radoux / F. Forclaz (Mitsubishi Lancer Evo IX R4 – +5:45.9)

28. T. Radoux / K. Elst (Ford Fiesta R2 – +9:26.1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.