16-03-2018 – In Februari jl. werd de eerste Short Rally van het jaar verreden in Zandvoort. Het rallyseizoen begint echter traditioneel in Emmeloord, met de Zuiderzee Rally. De start van onder andere het Nederlands Rallykampioenschap!

Vrijdag 16 Maart krijgen de deelnemers de klassementsproeven te zien, en kunnen deze omzetten in zogenaamde “pacenotes”. Ook de technische keuring en documentencontrole vinden vrijdag plaats. Op zaterdag 17 Maart wordt de rally zelf verreden. De start voor de eerste deelnemer zal omstreeks 10.15u plaatsvinden, en deze zal rond de klok van 23.00u finishen.

De rally bestaat dit jaar uit 6 verschillende klassementsproeven die elk 2 maal worden verreden. In de ochtend en begin van de middag staan 2 nieuwe proeven op het programma in de omgeving van Oldemarkt en de Basse. De middagproeven worden verreden in de omgeving van Kampen, met daarbij een proef van maar liefst 25km aan lengte! De avondetappe bestaat uit de korte maar tricky proef Worstdijk bij Kuinre en de “mooiste industrieproef van Nederland” op de Nagelerweg in Emmeloord. In totaal hebben de deelnemers dan 12 klassementsproeven over bijna 160km aan snelheid verreden!

Aan de start van de rally en short rally verschijnen circa 75 equipes. De rally kent een zeer sterk bezet deelnemersveld met onder andere 7 auto`s uit de snelste klasse R5 !
Uiteraard ontbreekt Brouwer Rallysport niet in hun “thuiswedstrijd”. Gerben Brouwer en navigator Niels Kroeze komen wederom met de zeer snelle en uiterst betrouwbare Audi S2 Quattro aan de start en zoon Pierre met navigator Paul Helmink brengen de verbeterde Volvo 240 Turbo mee. Vorig jaar wonnen beide equipes hun klasse en werden respectievelijk 7e en 12e in het algemene klassement. Voor een vergelijkbaar resultaat zal het team direct tekenen! Daarnaast blijft het genieten en aan de finish komen bovenal het belangrijkste!

Gerben en Niels startten met nummer 12 op de Audi S2 Quattro. Pierre en Paul hebben startnummer 25 op de Volvo 240 Turbo staan! Voor navigator Helmink is de Zuiderzee Rally letterlijk zijn thuisrally, aangezien hij in Emmeloord woonachtig is. Ook de monteurs van de Volvo, de gebroeders Jetse en Haje Vis zijn afkomstig uit Emmeloord.

In de afgelopen winterperiode hebben beide auto`s groot onderhoud gehad, en zijn klaargemaakt voor het nieuwe rallyseizoen. De Audi staat momenteel in de verkoop, maar is nog niet verkocht. De Volvo heeft enkele belangrijke verbeteringen ondergaan en zal een stukje sneller zijn dan de voorgaande jaren. Afgelopen zondag heeft het team enkele testrondjes kunnen maken op het RDW testcircuit in Lelystad en zijn daarmee klaar voor de start van seizoen 2018.

Dit jaar zal het team met beide auto`s deelnemen aan het Nederlands Rallykampioenschap en rijden daarnaast, bijna traditioneel, de ADAC Rallye Sulingerland in Duitsland. Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.