Afbeeldingsresultaat voor sainz jr monte carlo rally

24-01-2018 – Formule 1-coureur Carlos Sainz stapt aankomend weekend in de voetsporen van zijn vader. De Spaanse F1-coureur zal namelijk de Power Stage van de legendarische Rally van Monte-Carlo gaan rijden.

De 23-jarige Sainz JR zal zondag in een Renault Megane R.S. de ruim 13 kilometer lange Power Stage van La Cabanette naar Col de Braus gaan afleggen, de afsluitende klassementsproef van de WK Rally van Monte-Carlo. In een auto van de organisatie zal de jonge Spanjaard over het parcours worden gestuurd voordat de toppers van het WRC gaan strijden om de nodige bonuspunten en de uiteindelijke beslissing in de rally.

Met zijn actie kruipt Sainz JR in de voetsporen van zijn vader, die afgelopen weekend voor de tweede maal de Dakar Rally wist te winnen maar in het verleden ook al tweevoudig wereldkampioen rally werd en drie keer de Rally van Monte-Carlo op zijn naam wist te schrijven.

Carlos Sainz JR: “Ik kijk er echt naar uit om voor het eerst de Rally van Monte-Carlo te gaan ervaren. Ik heb al een hoop geoefend met mijn vader. We hebben thuis een rallyauto waarmee we op het platteland al heel wat offroad hebben gereden. Daar leer ik best veel van. Ik heb veel verhalen over de rally gehoord van mijn vader. Hoe moeilijk de proeven zijn, hoe de omstandigheden kunnen veranderen van regen naar sneeuw of zonneschijn, en dat je natuurlijk over stalen zenuwen moeten beschikken voor een paar van die bergpassen en hairpins. Het gaat echt geweldig worden om achter het stuur van een Renault Megane R.S. deel te nemen aan zo’n legendarisch evenement..”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.