Afbeeldingsresultaat voor carlos sainz dakar 2017

23-12-2017 – Carlos Sainz heeft bevestigd dat de Dakar Rally 2018 zijn laatste zou kunnen zijn uit zijn professionele carrière. Toch stelt de Spanjaard voorop dat hij pas na het evenement over zijn toekomst gaat nadenken.

De inmiddels alweer 55-jarige Spanjaard is tweevoudig WRC-kampioen en won de 2010-editie van de Dakar Rally. De laatste jaren was ‘El Matador’ actief voor het fabrieksteam van Peugeot, maar deze had aangegeven te stoppen na 2018, om zich zo meer te kunnen gaan richten op het World Rally Championship.

Carlos Sainz: “Ik hoop dat ik Peugeot de overwinning kan schenken in deze laatste Dakar sinds hun terugkeer. Momenteel denk ik niet aan andere dingen dan aan de start van de rally op 6 januari. Ik ben 55 jaar oud en nader de leeftijd om te stoppen met het racen, maar nu denk ik alleen aan deze Dakar. Ik weet niet of het mijn laatste is, ik weet alleen maar dat ik wil winnen. En daarna ga ik wel nadenken over mijn toekomst. Ik weet niet welke opties ik na januari heb. Tot nu toe zijn er nog geen fabrikanten geweest die interesse hebben in de Dakar. Verder is het alleen Mini, maar daar heb ik nog geen contact mee gehad.”

Peugeot heeft de laatste twee edities van de Dakar gewonnen met Stéphane Peterhansel terwijl Sainz met Peugeot de finish nog niet gehaald heeft. Hij crashte in 2015, strandde een jaar later met een kapotte versnellingsbak en vloog afgelopen editie uit de wedstrijd na een crash terwijl hij aan de leiding lag. Sainz zit opnieuw in het team met Peterhansel, Sébastien Loeb en Cyril Despres.

Carlos Sainz: “In het jaar dat we wonnen, boekten we minder etappezeges. Als je een etappe wint, moet je de proef de volgende dag openen en dat kost tijd. De strategie is belangrijk, vooral dit jaar. We moeten geduld hebben en dat vind ik altijd moeilijk. Wel heb ik drie geweldige teamgenoten met Loeb en Peterhansel in de eerste plaats. Peterhansel heeft enorm veel ervaring, je weet altijd dat hij goed gaat zijn. Loeb zit in zijn derde jaar en heeft inmiddels genoeg ervaring om de Dakar te winnen.”

Toch komt de concurrentie ook sterk voor de dag dit jaar. Sainz tipt onder andere Toyota-coureur en tweevoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah als mogelijke kandidaat voor de eindzege. De Spanjaard suggereerde echter dat het nog te vroeg is om te oordelen over de X-Raid buggy van Mini waar onder andere voormalig WRC-coureur Mikko Hirvonen mee in actie komt.

Carlos Sainz: “Ik betwijfel of ze voor de eindzege kunnen vechten met de nieuwe buggy, maar ze kunnen wel proeven winnen.”

De Dakar Rally is nog maar enkele weken ver weg. Maar u kan het avontuur nu al van dichtbij meemaken met de Dakar Game 2018! Stel uw eigen droomteam samen en ga de strijd aan om de titel ‘beste Dakar-manager van 2018’ op uw naam te mogen zetten. Deelnemen is gratis en heel simpel. Via deze pagina kunt u meedoen met de Dakar Game!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.