18-12-2016 – Na een jaar van afwezigheid heeft de Stichting Rallyevenementen Voorthuizen niet stilgezeten, want ‘remmen is angst’. Onlangs maakte de organisatie van de voormalige Rally van Putten bekend dat zij in 2017 weer een evenement op de kalender zullen gaan zetten, onder de naam ‘Centraal Nederland Rally’.

Na twee geslaagde edities in 2014 en 2015 waarin de Rally van Putten zich helemaal op de kaart had gezet, mocht het niet zo geweest zijn afgelopen seizoen, waarin de organisatie door vele flinke tegenslagen besloot dat het onverantwoord zou zijn de wedstrijd in 2016 door te laten gaan. Maar zoals toentertijd al beloofd werd zou de organisatie op zoek gaan naar een alternatief voor dit mooie evenement. De opzet voor 2017 ziet er dan ook mooi en compact uit: 3×3 proeven op een nieuwe locatie met zowel nieuwe als oude bekende wegen op het programma.

In totaal zal de wedstrijd ongeveer 100 kilometers lang zijn, en zal het tevens weer mee gaan tellen voor zowel het Nederlands Rally Kampioenschap als het Nederlands Short Rally Kampioenschap, waarvan de laatste 2×3 proeven voor hun kiezen zullen krijgen met een totale lengte van ongeveer 60 kilometers. Tevens is de wedstrijd ook weer op het oog voor diverse challenges, waaronder in ieder geval de Opel Fwd Challenge en de nieuwe 206 Rally Cup die volgend jaar haar debuut zal gaan maken in de Nederlandse Rallysport. Alle deelnemers zullen een uitdagend parcours kunnen verwachten met zowel verhard als onverhard.

De Centraal Nederland Rally staat gepland op 8 April 2017, meer info over dit evenement is te vinden op de vernieuwde site: www.centraalnederlandrally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.