Afbeeldingsresultaat voor chewon lim

19-02-2017 – Over één maand is het alweer zover: Dan staat de 2017-editie van de Herock Spa Rally, inmiddels weer van vaste waarde op de BRC-kalender, voor de deur. Op dit moment worden er natuurlijk al veel voorbereidingen gedaan voor het evenement, waar in ieder geval één verrassing aan de deelnemerslijst mag worden toegevoegd, namelijk Chewon Lim genavigeerd door Martijn Wydaeghe met een Hyundai i20 R5.

Of het nu in het BRC, BHRC of VHRS is, heel wat deelnemers hebben niet tot het laatste moment gewacht om hun inschrijvingsformulier in te vullen, waardoor ze gebruik konden maken van het geldende gunsttarief. Een blik op de, uiteraard onvolledige, deelnemerslijst biedt ondertussen al enige verrassingen. Zo zal Hyundai Motorsport N aanwezig zijn met een nieuwe generatie Hyundai i20 R5, een wagen toevertrouwd aan een heel internationaal team. Sinds vorig jaar begeleidt de jonge Belgische navigator Martijn Wydaeghe de Koreaan Chewon Lim in zijn leerproces in de rallysport.

Martijn Wydaeghe: “Hij won een 2015 shoot-out georganiseerd door Hyundai waarvan het de bedoeling is om een ​​Koreaan te integreren in het WRC team. Vorig jaar deden we enkele wedstrijden met een Opel Adam R2 en dit seizoen nemen we een belangrijke stap met de Hyundai i20 R5. Deze wagen komt rechtstreeks van het officiële team in Alzenau, maar bijstand wordt verleend door HMI.”

Het duo Lim-Wydaeghe kan de wagen volgende week voor de eerste keer tijdens een test aan de tand voelen, waarna het richting Saarland-Pfalz gaat, de openingswedstrijd van het Duitse kampioenschap (DRM). Spa is dan de volgende uitdaging op hun programma. Wydaeghe legt de keuze voor dit evenement uit.

Martijn Wydaeghe: “We kozen voor de Spa Rally omdat die op een gevarieerd en selectief parcours wordt afgewerkt. De wegen in en rond Spa zijn ideaal om vooruitgang te boeken, zowel voor het rijden volgens de nota’s als bij het onder de knie krijgen van de auto. En ik moet toegeven dat ik gek ben op deze chronoritten… Ik ben er trouwens van overtuigd dat dat ook voor mijn rijder heel snel het geval zal zijn!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.