Afbeeldingsresultaat voor stéphane lefebvre deutschland rallye

Foto: www.motorsport.com

09-09-2016 – Na het geweldige resultaat die Kris Meeke en Craig Breen wisten te behalen tijdens de WK Rally van Finland begin augustus, werd na overleg de WK Rally op het Franse eiland Corsica aan de kalender voor het team toegevoegd. Stéphane Lefebvre zal zijn ’thuiswedstrijd’ echter helaas moeten missen aangezien de Fransman begin oktober nog niet volledig herstelt zal zijn van zijn blessure van de zware crash tijdens de WK Rally van Duitsland.

Ondanks de nare herinneringen die Lefebvre aan zijn crash op het militaire terrein van de Panzerplatte overhield, staat de Fransman zeker niet stil. Hij en navigator Gabin Moreau doelen namelijk alweer op een comeback tijdens de Rally van Corsica. Tijdens deze wedstrijd willen ze nog niet gelijk aan de start komen, maar wel vanaf buitenaf kunnen observeren voor hun definitieve rentree in het WRC.

Stéphane Lefebvre: “Toen ik ontslagen werd uit het ziekenhuis wist ik het eigenlijk al meteen: Ik wou zo snel als het maar kon terugkeren in de mooiste sport die er is! Ik heb nog wel erg last van mijn ribben maar aangezien ik weinig werk kan verrichten ben ik druk bezig om alweer plannen te gaan maken voor mijn comeback. Zodra mijn onderrug helemaal herstelt is zal ik weer in staat zijn om achter het stuur te kunnen kruipen, maar doordat mijn onderrug rust nodig heeft is het niet haalbaar al tijdens de Rally van Corsica te kunnen deelnemen. Wel hoop ik daar langs de kant te kunnen observeren zodat ik tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen toch nog in actie kan komen voor het team.”

Gabin Moreau: “Als ik de dokters moet geloven gaat mijn gezondheid er snel op vooruit sinds mijn operatie vlak nadat ik afgevoerd werd met de ambulance vanuit KP Panzerplatte. Ik kan echter nog weinig druk op mijn voeten leggen dus voorlopig is rust het beste medicijn voor mij. Maar zodra ik weer in staat ben meer te kunnen doen, wil ik snel weer de samenwerking met het team van Citroën en met Stéphane kunnen voortzetten. Helaas ziet het er naar uit dat ik pas later dit seizoen herstelt ben aan mijn verwondingen dan Stéphane, dus het is afwachten.”

Breen zal zichzelf alvast gaan opwarmen voor de Rally van Corsica tijdens de Rally Isle of Man van volgende week, meetellend voor het Britse Rallykampioenschap. Meeke zal in de tussentijd veel anoniem testwerk verrichten met de nieuwe Citroën C3 WRC voor 2017, om zo ook het ritme op de weg te kunnen behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.