Afbeeldingsresultaat voor mikkelsen citroen

31-05-2017 – Citroën en Andreas Mikkelsen zijn manieren aan het verkennen om een vervolg te geven aan het eenmalige WRC-optreden van de Noor tijdens de Rally van Italië volgende maand.

Vorige week kwamen de partijen overeen dat Mikkelsen in Sardinië rijdt en hij test de auto voor het eerst deze week. Citroën-directeur Yves Matton heeft geen grote verwachtingen, maar denkt wel dat hij indruk kan maken gezien zijn optredens in WRC2 dit jaar. Mikkelsen rijdt in Sardinië ten koste van Stéphane Lefebvre. Matton gaf toe dat de beschikbaarheid van een auto de grootste barrière is voor een deal op de langere termijn.

Yves Matton: “Andreas hoeft voor ons niets te bewijzen. We zetten hem niet onder druk, hij moet gewoon zijn niveau vinden en daar volgens rijden. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede rally neer kan zetten en als hij comfortabel wordt tijdens de test, hij dat gevoel op kan bouwen tijdens het evenement. Als we Andreas vragen om bij ons te rijden, hebben we niet de intentie dat hij een wedstrijd rijdt en dat we dan afscheid nemen. Zoals ik eerder zei: We willen niet dat coureurs voor één keer bij ons rijden.”

Of er een extra auto ingezet kan worden, is nog niet duidelijk. Citroën runt vier auto’s in het WRC met Kris Meeke, Craig Been, Khalid Al-Qassimi en Lefebvre in geselecteerde wedstrijden. Al-Qassimi rijdt daarvan slecht een gelimiteerd aantal rally’s vanwege zijn cross country-verplichtingen. Het full-time inzetten van een vierde auto zou niet haalbaar zijn voor het team uit Parijs. Het management van Mikkelsen heeft bevestigd dat hij voor de rest van het seizoen beschikbaar is voor Citroën, en dat de Noor dat zelf graag zou zien. Mikkelsen kwam vorig jaar al uit voor Volkswagen en heeft dit seizoen ook getest in de Hyundai. Met zijn ervaring zou hij graag op het WRC-niveau blijven dit seizoen.

Andreas Mikkelsen: “Ik ben erg blij met deze deal! Dit is waar ik op gewacht heb en dit is de kans om terug te komen op het hoogste niveau. Natuurlijk is het kampioenschap geen optie dit jaar, maar het is belangrijk voor mij me in de best mogelijke positie te zetten. Ik kijk uit naar het testen van de C3! De startpositie tijdens de WK Rally van Sardinië zou ons kunnen helpen op de eerste dag, de pace aan het front van het veld is erg snel. Ik denk dat ik snel kan zijn, maar als ik niet het juiste gevoel met de auto heb gaat het een risico zijn om op de limiet te rijden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.