Citroën-baas Matton stapt over naar de FIA

16-01-2018 – Voormalig Citroën Racing-teambaas Yves Matton is maandag door de FIA aangewezen als de nieuwe rallydirecteur van de FIA.

Matton neemt daarmee de taken over van Jarmo Mahonen die vertrekt bij de FIA. De Belg stond sinds het eind van 2011 aan het hoofd van het Citroën-project en bevestigde zijn interesse in een rol als rallydirecteur bij de FIA. Pierre Budar is de opvolger van Matton bij Citroën, hij was voorheen teambaas bij PSA Motorsport dat voor Peugeot en Citroën klantenteams runt. Budar is met onmiddellijke ingang begonnen bij Citroën terwijl Matton naar verwachting volgende maand zal beginnen aan zijn nieuwe job.

Matton zag zijn team talloze successen behalen in het WTCC, maar na het vertrek uit het toerwagenkampioenschap lag de focus van Citroën vooral bij de rallysport. Komend jaar zal het Franse merk met Kris Meeke en Craig Breen met twee Citroën C3 WRC’s actief zijn in het WK Rally. Breen zal bij drie rally’s z’n plek af moeten staan aan negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb, die gaat deelnemen aan de rally’s van Corsica, Mexico en Spanje.

Citroën won afgelopen seizoen drie rally’s, maar deed niet mee om de titelstrijd vanwege verschillende wisselingen binnen het team. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.