Citroën zet in 2017 twee auto's in, Neuville genoemd als tweede rijder

Bron: www.motorsport.com

08-07-2016 – Citroën heeft aangekondigd twee C3’s WRC Plus in te zetten in het WK Rally 2017. Thierry Neuville of Stephane Lefebvre zullen zich bij Kris Meeke voegen.

Komend jaar keert de fabrikant fulltime terug in het WK Rally. Citroën begon in april met de testwerkzaamheden en heeft al meerdere tests met de nieuwe C3 WRC Plus afgelegd. Na eerdere sessies in Frankrijk en Portugal hebben Kris Meeke, Stephane Lefebvre en Craig Breen op de zandpaden in Finland het tweede deel van de voorbereiding afgerond.

Teambaas Yves Matton liet enkele weken geleden al doorschemeren dat Citroën met twee auto’s aan het nieuwe seizoen begint. Dat nieuws is nu bevestigd. De Franse fabrikant kiest voor een andere benadering dan Volkswagen en Hyundai, die beiden met drie auto’s aan de start verschijnen. VW gaat door met Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen. Hyundai daarentegen heeft enkel Hayden Paddon onder contract voor 2017.

Kris Meeke is door Citroën reeds bevestigd voor komend jaar. Matton is naarstig op zoek naar een tweede capabele rijder om de strijd aan te gaan met Volkswagen. De snelle Belg Thierry Neuville zou wel oren hebben naar de overstap. De relatie met Hyundai-teammanager Alain Penasse zou door de wisselvallige resultaten van Neuville onderkoeld zijn geraakt. Matton ziet in de Belg een welkome versterking.

Mocht Citroën Neuville daadwerkelijk vastleggen, dan komen de jonge talenten Lefebvre en Breen niet met lege handen te staan. PH Sport, het team dat dit jaar in de WRC de Citroëns runt, rijdt ook in 2017 met twee auto’s. De fabrikant wil beide rijders bij het satellietteam onderbrengen wanneer Neuville komt. Mocht de Belg ervoor kiezen Hyundai trouw te blijven, dan maakt de Fransman de overstap naar het hoofdteam.

Het Franse team heeft nog meer testdagen gepland staan om de 2017-spec verder te optimaliseren. De komende periode gaat er getest worden op gravel en asfalt, om goed voorbereid aan de start van de Rally van Monte Carlo te kunnen verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.