Foto: www.rallystart.nl
06-02-2014 – De WK Rally van Frankrijk verhuist vanaf dit seizoen naar Corsica. Het WRC-circus keert dit jaar voor het eerst sinds 2008 terug naar het eiland, nadat de Franse Elzas zich eerder dit jaar terugtrok.
De WK Rally van Frankrijk werd de afgelopen jaren rondom Straatsburg in de Elzas verreden. Na het wegvallen van een investeerder zag het gebied echter af van de organisatie, waarop de FFSA, de Franse autosportbond, op zoek moest naar een nieuwe locatie.
Vrijdag heeft de FFSA bevestigd dat Corsica de nieuwe locatie is voor de WK Rally van Frankrijk. Een eiland met een rijke rally-historie: ‘Met de terugkeer naar Corsica willen we de geschiedenis laten herleven en terugkeren naar de tijd waarin de rally haar reputatie heeft opgebouwd’, aldus de autosportbond. ‘Het parcours zal bestaan uit een aantal zeer lange Special Stages door het Haute-Corse departement en het zuiden van Corsica.’
De Tour de Corse, de oorspronkelijke naam van de rally, speelde zich vroeger voornamelijk af rond Ajaccio. De afgelopen jaren werd de rally in het European Rally Championship echter voornamelijk op het zuidelijke deel van het eiland verreden. Hoogstwaarschijnlijk zal Porto-Vecchio komend jaar als startpunt voor de WK Rally dienen.
De WK Rally van Frankrijk wordt verreden van 1 tot en met 4 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.