Foto: www.bbc.co.uk

04-04-2015 – Na de eerste dag in de Circuit of Ireland, meetellend voor het ERC, staat Peugeot-rijder Craig Breen aan de leiding. Maar Breen heeft het voorlopig zwaar te voortduren met thuisrijder Robert Barrable en de Pool Kajetan Kajetanowicz vlak achter zich.

Aan het begin van de wedstrijd was het Robert Barrable (Ford Fiesta R5) die gelijk een gat sloeg met de rest. Hij pakte 7 seconden op de nummer 2, Craig Breen, die zich op zijn beurt nog net voor Alistair Fisher wist te klasseren. Daarna waren het al gauw Breen en Kajetanowicz die tijd terug gingen pakken, maar door een fout van Kajetanowicz waren voorlopig Breen en Barrable de hoofdrolspelers. Voor Alistair Fisher was de wedstrijd toen al over en uit nadat hij crashte op KP3. De Belg Gino Bux had al de hele dag pech en moest ook opgeven door problemen met de besturing.

Na KP4 leed Craig Breen de wedstrijd met 1 seconde voorsprong op Robert Barrable. De rest zat op dat moment al buiten de 20 seconden. Op KP5 wist Craig Breen een gat te slaan en pakte 9 seconden op Barrable. Barrable wist echter weer op de laatste proeven van de wedstrijd tijd terug te pakken, waardoor het verschil aan het einde van dag 1 nog maar 1 seconde was. Kajetanowicz was na zijn fout op de eerste boucle zowat onzichtbaar, maar wist zich goed terug te knokken met nog maar een achterstand van 16 seconden. Robert Consani moest diezelfde dag nog opgeven vanwege een kapotte versnellingsbak.

Uitslag Circuit of Ireland (Dag 1):

1. C. Breen (Peugeot)

2. R. Barrable (Ford – +0:01)

3. K. Kajetanowicz (Ford – +0:16)

4. J. Moffett (Ford – +0:42)

5. S. Moffett (Ford – +0:49)

De Circuit of Ireland zal vandaag vervolg krijgen met de tweede en laatste dag van de rally. Zal Craig Breen zijn koppositie weten te behouden of gaan de Ford Fiesta R5’s zich hier bewijzen? We gaan het zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.