Craig Breen has won the Circuit of Ireland

Foto: www.bbc.com

05-04-2015 – Craig Breen heeft afgelopen weekend zijn thuiswedstrijd weten te winnen. Hij won voor de 2e maal dit jaar een ERC wedstrijd en is daarmee de leider in het kampioenschap. Toch had Breen een hoop te voorduren in de Circuit of Ireland.

De eerste dag begon met een scratch van een andere thuisrijder. Robert Barrable pakte verrassend gelijk 7 seconden op Breen. Breen wist dit op de volgende proeven weer terug te pakken, waardoor Barrable een positie terugschoof. Verder gebeurde er genoeg in het ‘achterveld’. Kajetan Kajetanowicz moest door een fout 10 seconden weggeven, en moest daardoor nog knokken om aan het einde van dag 1 derde algemeen te worden. Robert Consani moest opgeven tijdens deze sterke wedstrijd van hem, de versnellingsbak was kapot en dat betekende het einde van zijn wedstrijd. Ook Alistair Fisher had het geluk niet aan zijn zijde, nadat hij een harde klap maakte op KP3 van de wedstrijd. Aan het einde van dag 2 wisten Barrable en Kajetanowicz te profiteren van turboproblemen van Breen, waardoor ze weer wat tijd terugpakten in het klassement. Voor een uitgebreid van dag 1 kunt u hier terecht.

Dag 2 begon met een krappe voorsprong van Breen, die al gauw merkte dat hij nog altijd een duiveltje in zijn motor had zitten. Hij moest proberen met de turboproblemen Barrable bij te houden die aan het begin van de dag al gauw de leiding pakte. Kajetanowicz stond nog altijd 3e gevolgd door de gebroeders Moffett die streden om de vierde positie. Ondanks de problemen van Craig Breen wist hij op KP10 wel de proef te winnen, waardoor hij de schade beperkt hield (0.5 seconden). De opeenvolgende proeven was het stuivertje wisselen tussen Breen en Barrable. Tijdens de service had Breen het zwaar. Hij moest en zou zijn thuiswedstrijd winnen.

Met nog 6 proeven te gaan ging het duel verder tussen Breen en Barrable. Barrable wist op KP13 opnieuw 0.4 seconden te winnen van Breen, maar op KP14 was het opnieuw Breen die 0.9 seconden pakte en het verschil weer wist te verkleinen. Op KP15 wist Breen opnieuw weer wat tijd terug te pakken van Barrable, die op KP16 het noodlot moest ondergaan. Barrable gleed door in een haakse bocht en moest helaas opgeven. Dit gaf vrij spel voor Breen, tenminste, dat zou je denken. Breen had op KP17 zijn moment van de wedstrijd. Hij verloor de macht over het stuur en crashte. Ondanks de schade wist Breen verder te kunnen, maar Kajetanowicz was nu heel dichtbij gekomen (5 seconden verschil). De laatste proef van 15 kilometer zou dus nog een ware kraker worden.

Het was echter Craig Breen die de proef wist te winnen. Het gevolg was een emotioneel moment. Breen’s droom, zijn thuiswedstrijd winnen, was dan eindelijk uitgekomen! Daarnaast pakt Breen de leiding in het ERC kampioenschap van Kajetanowicz af, die met 2 punten achterstand samen met Breen topfavoriet is om de winst in het ERC. Josh Moffett wist van zijn broeder Sam te winnen in de Ford Fiesta RRC en werd 3e. De volgende rally in het ERC is de SATA Rallye Açores, die begin juni (4-6 juni) verreden zal worden. Tot die tijd kunnen we terugkijken op een mooi en spannend evenement rondom Ierland!

Uitslag Circuit of Ireland 2015:

1. C. Breen (Peugeot)

2. K. Kajetanowicz (Ford – +6.4)

3. J. Moffett (Ford – +1:42.3)

4. S. Moffett (Ford – +2:24.1)

5. C. Martin (Peugeot – +2:41.2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.