Foto: Bob de Jong Rallying

24-03-2016 – De shakedown van de Rally van Spa ligt alweer bijna een week achter ons, maar dat maakt de schade er voor de Citroën DS3 R5 van Bob de Jong en Bjorn Degandt er niet minder op. Tijdens deze shakedown klapte de equipe van dit duo namelijk met volle snelheid tegen een boom, en het resultaat van deze klap ziet u hierboven.

Ondanks dat de schade aan de DS3 enorm is, zijn zowel De Jong als Degandt ongedeerd gebleven, maar veroorzaakt dit wel een grote deuk in de door hun opgestelde planningZo zou DDG Motorsport vanwege de crash niet alleen in Spa niet kunnen starten, maar werd bij het bekijken van de schade kwam het team ook tot de conclusie dat er in ieder geval tijdens de TAC Rallye, de Rallye de Wallonie en de ELE Rally niet gestart zal gaan worden door hen.

Bob de Jong: “Dat is natuurlijk ontzettend spijtig en net zoals we het enorm jammer vonden dat we in Spa forfait moesten geven. We hadden ‘s ochtends vroeg al drie goede runs gemaakt en toen hebben we de setting van de auto iets veranderd. Bij de vierde doorkomst ging het in een snelle linkerbocht mis. Er lagen plots afgebrokkelde stukken asfalt op het wegdek en daarop raakte ik de controle kwijt. In overleg met Citroën Racing gaan we nu aan het werk om te kijken hoe we de schade kunnen repareren. En dat gaat zeker een paar maanden duren. Daarom zullen wij niet in Tielt (TAC) en Namen (Wallonie) aan de start staan. We gaan proberen om vanaf Vlaanderen (begin september) de draad weer op te pakken.”

De volgende rally voor Bob de Jong en Bjorn Degandt is nu waarschijnlijk de Omloop van Vlaanderen op 2 & 3 september.

Bron: www.rallylovers.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.