01-04-2015 – Dakar 2016 is nog erg ver weg, de voorbereidingen daarentegen zijn al in volle gang! Deze week kwam er erg veel nieuws binnen rondom de Dakar Teams. Hier alle nieuwtjes van de afgelopen weken in het kort samengevat.

Er kwam bijvoorbeeld nieuws binnen van Ales Loprais. De ex-Tatra rijder, die afgelopen editie nog inviel voor MAN-rijder Peter Versluis, zal komend jaar uitkomen voor Team de Rooy. Loprais wist de laatste Dakar nog als vierde te klasseren, met Iveco denkt Loprais zelfs een nog hogere positie te kunnen behalen in 2016!

Maar er kwam nog meer nieuws, ook van Team de Rooy, ditmaal helaas was somber nieuws. Hans Stacey maakte bekend dat het zo goed als zeker is dat hij de Dakar in 2016 zal overslaan. De winnaar van 2007 zou het te druk hebben met de zaak en daardoor kon hij geen plekje vrijmaken in januari. “Ik heb twee bedrijven overgenomen en heb ook nog mijn eigen bedrijf. Daarnaast ben ik ook nog een huis aan het bouwen. Als ik zou rijden, dan zou ik nu al moeten beginnen met conditietraining. Dan moet alles er weer voor wijken, zoals afgelopen jaar. Daar kom ik niet aan toe. Ik ben zo goed als zeker dat ik niet ga rijden komend jaar. Zeg nooit nooit, maar zo sta ik er nu in.” 

Erik van Loon deelt dit jaar mee aan de Abu Dabhi Desert Challenge ter voorbereiding op Dakar 2016. Van Loon rijdt erg sterk mee op een derde positie, met een halfuur voorsprong op de vierde plaats, waardoor een podiumplaats vrijwel zeker is voor Van Loon en Rosegaar. “Vandaag ging het wederom goed, we reden uitstekend en in ons eigen tempo. Op een gegeven moment werden we ingehaald door Al Qassimi, die lag vierde. We zijn hem meteen achterna gegaan en hebben echt gepusht. Wat later stond hij stil en hij is nu nog niet binnen. Dat is voor ons gunstig, want het gat naar de nummer vier is nu een half uur.”

Nasser Al-Attiyah is voorlopig de leider in diezelfde Abu Dabhi Desert Challenge bij de auto’s. De leiding bij de motoren is voorlopig voor de Portugees Paulo Gonçalves. Met nog een etappe van 234 km op het programma zullen de rijders nog één dag op scherp moeten staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.