Foto: www.dakar.com

26-04-2016 – De volgende editie van de Dakar Rally zal in 2017 verreden worden in drie landen, namelijk Argentinië, Bolivia en Paraguay. Dit maakte de organisatie van het welbekende evenement (ASO) vandaag bekend tijdens de persconferentie in Parijs.

Op de bovenstaande foto is de route van komend seizoen te zien. De start zal plaatsvinden op 2 januari in Asuncíon, de hoofdstad van Paraguay. Vervolgens zal de eerste etappe in Paraguay plaatsvinden, wat tevens de enige etappe op snelheid in dit land zal zijn. Vervolgens rijden de deelnemers richting Bolivia, waar er vier etappes op het programma staan voordat de rijders een dag mogen uitrusten. De rustdag vindt plaats in Le Paz, een stad die sinds een aantal jaren deel uitmaakt van de Dakar Rally en vooral opvalt vanwege de vele toeschouwers die er ieder jaar weer langs de weg staan.

De tweede helft van de rally zal voornamelijk worden verreden in Argentinië, die sinds 2008 al een vaste waarde is van de Dakar Rally en dit jaar ook weer het grootste dele van de route bezet. De rijders zullen daar namelijk nog zeven van de in totaal twaalf etappes voor hun kiezen krijgen. De rally finisht op 14 januari in Buenos Aires, en daar zullen we zien wie de winnaars van de alweer 38e editie op het podium zien. De rally bevat waarschijnlijk wederom één marathonetappe, iets wat Gerard de Rooy (winnaar van de trucks in 2016) zeker bevalt aangezien de deelnemers er hier alleen voor staan, zonder serviceteam die aan de wagen kan sleutelen. De langste etappe van de rally bevat 700 kilometers en ook is bekend dat drie van de twaalf etappes over 450 kilometers gaan.

Houd de site op de hoogte, want later volgt meer nieuws over de Dakar Rally van 2017 en haar route!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.