Rally-World

Feel the world of Rally

Dakar Rally blijft tot 2025 in Saoedi-Arabië

Dakar-directeur David Castera kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de 2023-editie van de Dakar Rally. De Fransman gaf aan “de balans eindelijk te hebben gevonden” en bevestigde dat Saoedi-Arabië ook de komende jaren nog de thuisbasis zal blijven van het evenement.

De 45e editie van de Dakar Rally gaat de boeken in als één van de zwaarste. In ieder geval als de meest zware editie dat ooit in Saoedi-Arabië is georganiseerd, dat sinds 2020 gastland is van de zwaarste rally ter wereld. In terreinen vol duinen, stenen, modder en oneindig veel zand kregen de deelnemers die de finish wisten te halen ruim 8500 kilometers voor hun kiezen. De Franse Dakar-directeur David Castera kijkt dan ook erg tevreden terug op de afgelopen editie.

“Ik ben zeer tevreden met deze Dakar Rally. Het was een moeilijke editie, maar ik wilde het zo”, sprak Castera uit na afloop van het evenement, “Na vier jaar in Saoedi-Arabië hebben we eindelijk de Dakar zoals ik het wilde. De moeilijkheidsgraad was goed en we hopen dat te behouden voor de komende edities.” De persoon die verantwoordelijk was voor de route van afgelopen editie gaf ook aan hoe hij de komende edities voor zich ziet: “Ik denk dat we met de vele duinen dichtbij de ideale route zijn, al zullen we deze deels afwisselen met off-road tracks. We gaan kijken of we iets groters kunnen doen met de ingrediënten die we nu al hebben, om ervoor te zorgen dat de Dakar Rally minstens zo zwaar blijft als afgelopen jaar.”

De wedstrijdleider maakte bovendien bekend dat de Dakar Rally tot in ieder geval 2025 in Saoedi-Arabië zal blijven. “Momenteel heeft Saoedi-Arabië simpelweg alles te bieden om een interessante Dakar Rally neer te zetten. Het wedstrijdterrein is geweldig en het land is een echte partner van de race. Ik zie geen reden om het land te verlaten”. De ASO heeft wel de mogelijkheid op tafel liggen om in toekomstige edities de buurlanden van Saoedi-Arabië bij de wedstrijd te betrekken.

Share this…