Rally-World

Feel the world of Rally

Dakar-weekend aangepast door overstromingen

De organisatoren van de Dakar Rally hebben de route van 2023 verder aangepast na de overstroming van het bivak Al Duwadimi deze week.

De zesde etappe van de Dakar Rally op vrijdag, die de teams van Ha’il naar Al Duwadimi zou brengen, is met ongeveer 100 km ingekort omdat zware regenval onmogelijk was om het bivak op te zetten in Al Duwadimi. In plaats daarvan rijden de teams nu een verbindingsroute van 600 km naar de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh voordat ze terugkeren naar Al-Duwadimi voor een herziene etappe zeven op zaterdag.

Vrijdagochtend kwam de organisatie met de melding dat er voor dit weekend een semi-marathon wordt ingelast. De 7e etappe gaat van Riyadh naar Al Duwadimi. Deze etappe heeft een lengte van 333 kilometer. Op de verbindingsroute van de finish naar het bivak wordt een servicepark ingericht. Deze ligt 94 kilometer na de finish, voor de teams is het 220 km vanaf Riyadh. In dit servicepark mag maximaal 2 uur worden gewerkt aan de voertuigen en daarna moeten de deelnemers door naar het bivak in Al Duwadimi. Eenmaal in het bivak mag er niet aan de voertuigen gewerkt worden.

De 8e etappe gaat dan van Al Duwadimi naar Riyadh, waar de deelnemers weer terug zijn bij de teams. Dit is de etappe die oorspronkelijk de 7e etappe zou zijn, maar deze wordt wel aangepast. Zo wordt de route ingekort met 128 kilometer tot 345 kilometer. Op 9 januari vindt dan de rustdag, zoals gepland, plaats in Riyadh. In de tweede week van de wedstrijd staat er nog een marathonetappe op het programma. Dan is er helemaal geen service toegestaan.

Share this…