Foto: www.btccblogs.co.uk

24-08-2016 – Voor wie er nog aan twijfelde, kan nu alle twijfel worden weggenomen. Dani Sordo blijft de komende twee seizoenen namelijk gewoon actief voor het team van Hyundai Motorsport, kondigde het team afgelopen weekend aan. Het contract van de Spanjaard wordt verlengd tot en met het einde van 2018.

De 33-jarige Spanjaard is sinds 2014 een vaste waarde voor het team van Hyundai Motorsport, en wist tijdens de Rally van Duitsland afgelopen weekend zijn derde podium voor dit team binnen te halen. Hij won in het verleden dit evenement overigens ook al in 2013, maar toentertijd reed de Spanjaard nog voor het team van Citroën. Sordo gaf in ieder geval aan dat hij de komende twee jaar wederom alles zal geven om het vertrouwen dat het team in hem geeft waar te maken.

Dani Sordo: “Hyundai Motorsport is als een tweede familie geworden, dus ik ben blij mijn contract met twee seizoenen te hebben verlengd. Ik heb het geluk gehad dat ik hen heb mogen helpen tijdens hun groei tot een echt topteam. Ik ben zeer benieuwd waar we de komende jaren gaan eindigen, zeker gezien de nieuwe reglementen.Het is mijn doel om regelmatig mee te doen om WRC-zeges en podiumplaatsen. Ik weet dat dat met dit team een realistisch doel is. 2016 is ons meest succesvolle seizoen tot nu toe maar ik weet dat er nog veel meer in het vat zit. Dit jaar en de komende jaren.”

Sordo doet inderdaad tot nu toe goede zaken in het kampioenschap. Hij staat namelijk als zesde geklasseerd in het huidige klassement, tien punten achter teamgenoot Hayden Paddon, wiens contract ook verlengd is voor Hyundai Motorsport. Volgens de geruchten zou Thierry Neuville volgend jaar geen deel meer uit maken van het team, maar wel gaf het team van Hyundai Motorsport aan dat ze naast Paddon en Sordo ook graag Kevin Abbring binnen het team wouden behouden.

Michel Nandan (Teambaas Hyundai Motorsport): “Sordo is gemotiveerd en constant, en helpt ons daarmee goed op weg in het constructeurskampioenschap. We hebben veel herinneringen met elkaar gedeeld, zoals de geweldige prestatie die hij afgelopen weekend wist neer te zetten in Duitsland. Nu kunnen we vooruit gaan kijken om nog meer vooruitgang met hem te gaan maken in de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.