Afbeeldingsresultaat voor jänner rallye 2018 keferböck

Foto: Rallyssimo

07-01-2018 – Jarenlang was het dé wedstrijd op de Oostenrijkse Rallykalender, de Jänner Rallye. Tot en met 2015 diende het als openingsronde van het ERC, maar sinds die editie vond het evenement geen doorgang meer plaats, tot dit weekend. Afgelopen weekend werd namelijk na twee jaar van afwezigheid een nieuwe editie georganiseerd.

De wedstrijd werd daarmee nieuw leven ingeroepen nadat de organisator van de wedstrijd, de Rallye Club Mühlviertel, besloot dat de wedstrijd in 2016 geen doorgang kon plaats vinden. De rede hiervan was het onvoldoende aantal personen die in de organisatie plaats wouden nemen, waardoor de organisatie de wedstrijd afblies. In 2017 bleef het vervolgens opvallend stil en leek het erop dat deze prachtige wedstrijd een dood eind had gekregen. Integendeel, zo maakte de organisatie enkele maanden geleden bekend dat de wedstrijd in 2018 wel weer doorgang kon plaatsvinden.

In tegenstelling tot de laatst georganiseerde editie in 2015 telde de wedstrijd dit jaar niet mee voor het Europese Rallykampioenschap, maar slechts voor het Oostenrijkse Rallykampioenschap. Toch mocht de allereerst georganiseerde rally van 2018 een mooi deelnemersveld verwelkomen, met zeven R5’s aan de start en handenvol aan Mitsubishi’s. Het werd de grote vraag wie zich op de lijst van winnaars mocht toevoegen, nadat grote namen het evenement al eerder wisten te winnen.

We doelen dan op Jan Kopecký (2012 & 2013), Robert Kubica (2014) en Kajetan Kajetanowicz (2015). Zij allen stonden dus tijdens deze editie niet van start. De wedstrijd, die bekend staat om haar sneeuwpaden waar vele, vaak ook zeer ervaren rijders, zich laten verrassen, zou uiteindelijk na een waar slagveld gewonnen worden door Johannes Keferböck met de Ford Fiesta R5. Een opvallende tweede positie was er voor Simon Wagner met de zeer snelle Mazda 323 GT-R, gevolgd door de met startnummer 1 rijdende Niki Mayr-Melnhof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.