22-06-2018 – Het is dé wedstrijd op de Belgische kalender, de Kenotek Ypres Rally. Meetellend voor het Belgisch kampioenschap, Brits kampioenschap, de Tour European Rally’s en de FIA Benelux Rally Trophy. Voor dat laatste kampioenschap koos het Rally Team Leemans begin dit jaar, dat daardoor ook aan de klassieker verschijnt.

Tijdens de ELE Rally leek de auto nog de nodige kinderziektes te hebben, maar die problemen lijken vooralsnog opgelost. Tevens werkten de remmen nog niet naar de zin van Roald en zijn deze ook aangepast. Kortom, de Citroën DS3 R3T staat startklaar en met tientallen junioren aan de start is er competitie genoeg voor het Nederlandse duo.

In het Duitse Sulingen deed Roald afgelopen jaar al de nodige ervaring op, maar op Belgische ondergrond heeft het duo Leemans-Van Waardenburg nog niet heel veel kennis opgedaan, na de korte Short Rally van Kasterlee en de amper gereden East Belgian Rally. De Ypres Rally is daarmee des te meer een uitdaging, voor een wedstrijd die normaal gesproken al bekend staat als een ware kraker voor mens en machine.

Het duo zal met startnummer 65 van start gaan vanmiddag tijdens de Ypres Rally, dat in totaal 23 klassementsproeven telt over een lengte van ruim 278 kilometers op snelheid. Rond de klok van 16:57 zal de eerste deelnemer van start gaan en rond 23:00 zal deze de eerste dag afsluiten. Op zaterdag wordt er dan weer gestart vanaf 10:34, met rond 22:26 de eerste auto over het finishpodium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.