header

Foto: www.tieltseautomobielclub.be

29-03-2015 – Met nog 2 weken te gaan staat er weer een prachtig deelnemersveld aan de start van de 42e editie van de TAC Rally. De rally die in 2013 nog door Loix gewonnen werd, in 2014 moest hij echter toegeven aan concurrent Kris Princen. Wie zijn dit jaar de grote kanshebbers voor de eindoverwinning in Tielt?

De grootste kanshebbers zijn opnieuw Kris Princen (Peugeot 208 T16) en Freddy Loix (Skoda Fabia S2000). Beiden mannen weten elkaar goede concurrentie te brengen in de strijd om het BRC, met een winst in Landen voor Princen, en in Spa voor Loix. In Tielt staan beiden mannen dan ook weer op scherp, met maar één doel: De eindoverwinning! We gaan beiden mannen uiteraard op de voet volgen! Maar er is meer tegenstand in Tielt.

De Skoda Fabia WRC van Benoit Allart is bijvoorbeeld niet van een podia uit te sluiten. Met een 3e plaats in de Rally van Haspengouw liet Allart gelijk zijn visitekaartje achter! In Spa ging het Allart helaas minder goed af, hij crashte toen met een uitval als gevolg. Allart wil scoren in Tielt! Maar daarnaast zijn de wegen hier voor Allart totaal nieuw terrein!

Vincent Verschueren wist in Haspengouw ook een podia te pakken. Hij is dit seizoen actief samen met teamgenoot Pieter Tsjoen actief in een Citroën DS3 R5. Pieter Tsjoen is overigens de grote afwezige in Tielt. Tsjoen vertelde in een interview na twee wedstrijden zijn seizoen zeer waarschijnlijk al te beëindigen. Wie de plek van Tsjoen gaat vervangen bij Citroën is verder nog onbekend. Door het wegvallen van Tsjoen komt er dus extra druk te liggen op Verschueren, die na een diskwalificatie in Spa, nu wel weer een goed resultaat wil neerzetten in Spa! Bertrand Grooten die ook actief is in een Citroën DS3 R5 dit seizoen, is in Tielt ook weer van de partij en zeker een gevaar voor de top in de strijd om een mooie klassering! Cédric Cherain staat overigens voorlopig nog niet op de deelnemerslijst, maar hij wordt nog wel verwacht.

De strijd in de GT-klasse zal de strijd opnieuw weer losbarsten tussen de prachtige 2-wiel aangedreven Porsches! De strijd zal ditmaal gaan tussen de rijders Tim van Parijs en Jochen Claerhout. Beiden mannen reden ook al in Spa, met toen een winst voor Claerhout in de GT-klasse en een diskwalificatie van van Parijs. Ditmaal zullen beiden rijders tand om tand staan in de strijd om de GT-klasse. Of Patrick Snijers weer actief zal zijn in Tielt is onbekend, de ex-kampioen lijkt na de Rally van Spa er goed klaar mee te zijn.

Tot slot staan er dit jaar weer een hele vracht Nederlandse rijders aan de start. Michiel Becx zal opnieuw actief zijn in de Fiesta R5! Becx en navigator Smeets wisten al mooie resultaten neer te zetten in Landen (6e) en Spa (4e)! Ook deze rally hoopt Becx weer punten te scoren voor het BRC. Of Becx aan de start zal staan met Smeets is nog onbekend. Wouter Ploeg is de tweede Nederlander die meedoet in Tielt. Ploeg had al eerder deze maand zijn kalender bekend gemaakt. De volgende rally voor hun is in Tielt, met een week later alweer de Rally van Putten op het programma! Ook zij willen scoren! Ook staan er een aantal Nederlandse groep N-rijders aan de start (Johan Faes, Martin van Iersel en Han Hoendervangers), en niet te vergeten de spectaculaire BMW-rijder Sjef Meerschaert met navigatrice Debbie Everse.

De TAC Rally zal verreden worden van 10-11 april rondom Tielt. De voorlopige deelnemerslijst van de rally is hier te vinden! Uiteraard zullen wij van Rally-World.nl uitgebreid verslag doen van de 3e ronde van het BRC, dus houd de site op de hoogte voor meer actueel nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.