09-05-2017 – In de aanloop naar de Centraal Nederland Rally was het spannend of het NRT Rallyteam aan de start van de thuisrally zou kunnen verschijnen. Een week voor de wedstrijd was het vooruitzicht positief, maar enkele dagen voor de start van de rally werd er een verstoring in de motor ontdekt.  Een half uur voor de start slaagden de monteurs met de hulp van een aantal andere teams er uiteindelijk in om het probleem te verhelpen, zodat Martin en Marlous Nortier toch aan de wedstrijd konden deelnemen.

De Centraal Nederland Rally telde 7 klassementsproeven, waarvan 2 verschillende. Na de verkenningen bleek dat enkele delen van de proeven de deelnemers over een voor Martin bekend terrein voerden. In eerder verreden rally’s in de regio waren deze delen ook al eens opgenomen. Desalniettemin namen Martin en Marlous uitgebreid de tijd om de proeven goed op papier te zetten. De goede verkenning zorgde voor vertrouwen voorafgaand aan de rally.

De eerste 2 klassementsproeven verliepen probleemloos voor de equipe. De eerste paar kilometer was het duidelijk weer even inkomen voor Martin, aangezien het al weer 10 maanden geleden was dat hij voor het laatst achter het stuur van de Astra zat. Gelukkig had hij niet lang nodig om het gevoel weer terug te krijgen en maakte hij op 1 kleine spin na geen fouten. Het duo lag na de eerste boucle op een mooie 29e plaats.

Terug op het serviceterrein constateerden de monteurs een lekkage bij een schokdemper. Het team had reserveschokdempers bij zich. In een race tegen de klok vervingen Stefan Boer en Karel Nortier de verstelbare Proflex-dempers voor standaard Bilstein-dempers. Daarbij werden de gehele veerpoten vervangen. Bij de vervanging werden ze geholpen door de monteurs van het De Garage Rallyteam. Het lukte het team om de auto op tijd weer rijdbaar te maken. Een topprestatie van de monteurs!

Op weg naar de derde klassementsproef merkte de equipe dat door het wisselen van de veerpoten de uitlijning van de auto niet meer klopte. De auto stuurde vanzelf naar rechts. Martin en Marlous besloten de derde proef erg rustig te starten om te kijken of het mogelijk was de rally te vervolgen en om te voelen wat het gedrag van de auto was. De wegligging bleek beduidend minder, maar met aangepaste snelheid leek het haalbaar om de wedstrijd op deze manier uit te rijden. Het lukte om de Astra naar de finish van de rally te rijden en ondanks de problemen viel het resultaat niet tegen. Martin en Marlous eindigden op een 21e plaats in het algemeen klassement en werden 3e in de klasse.

Martin Nortier: Ondanks alles kunnen we tevreden terugkijken op een mooie rallydag. Het is super om samen onze thuisrally te rijden en we hebben heb tot een goed einde weten te brengen. Complimenten aan Karel, Stefan en iedereen die heeft geholpen: zonder hen was het nooit gelukt!”

Graag wil het team Stephan Rumph, Eric Nieuwenhuizen, Peter van de Wardt, Marco Budding, het Meijers Tuning Rallyteam en Ad Miltenburg bedanken voor hun hulp. Daarnaast willen Martin en Marlous de volgende sponsoren en mensen bedanken, die de deelname mogelijk hebben gemaakt: Groeneveld Reclame Sign & Design, Stern Auto, SIT Internetdiensten, De Garage Meppel, Karel en Hennie Nortier, Stefan Boer en Mike van den Brink.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.