Foto: www.motorsport.com

04-07-2016 – Aan alles komt een einde, maar aan de succesvolle reeks klassementsproeven van Ott Tänak en Raigo Mõlder kwam dit einde net iets te vroeg. Na twee succesvolle dagen waarin het duo vrijwel de hele wedstrijd de leiding wist vast te houden, viel hun wedstrijd tijdens de laatste paar proeven op de zondag volledig in het water.

Tijdens de eerste bouclé van twee klassementsproeven op de vroege zaterdagochtend verliep alles nog goed bij het duo, die met nog twee proeven te gaan een voorsprong van bijna twintig seconden hadden opgebouwd op Andreas Mikkelsen met de Volkswagen Polo WRC. In de strijd om een top 5-positie was het op dat moment nog altijd spannend tussen Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala en outsider Stéphane Lefebvre. Helaas zou de laatste hard van de baan klappen nadat de jonge Fransman de macht over het stuur verloor. Het leek er dus op dat Latvala op de vijfde positie leek af te gaan, al volgde regerend wereldkampioen Ogier nog altijd een kleine drie seconden achter de Fin.

Vooraan in het klassement ging het zoals gezegd compleet mis voor Tänak tijdens de laatste bouclé van de wedstrijd. Op de twintigste klassementsproef zou de Est namelijk lekrijden en daardoor ruim een halve minuut verliezen, waardoor zijn leiding dan ook zou worden overgenomen door Mikkelsen. Op de Power Stage had Tänak daarbij nog moeite om de tweede positie te kunnen vasthouden in het klassement, maar met de hakken over de sloot slaagde hij hier toch in. Doordat de DMACK-rijder uiteindelijk toch nog tweede werd moest Hyundai-rijder Hayden Paddon tevreden zijn met de derde posite. De Nieuw-Zeelander eindigde echter wel boven het Belgische duo en tevens zijn teamgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, die op hun beurt Latvala en Ogier op volgorde achter zich wisten te houden.

Jim van den Heuvel en navigator Jac Gilis kenden ook over het algemeen een goed weekend. Het Nederlandse duo nam uiteraard de nodige risico’s op de Poolse paden en soms ging dat dan ook wel een keertje fout, maar desondanks zouden Jim en Jac uiteindelijk de 29e positie in het algemene klassement bezetten en daarbij de winst in de standaard groep N-klasse te weten binnenslepen. De winst in het WRC2, de categorie waar Van den Heuvel JR ook voor rijdt, ging naar Teemu Suninen met de Skoda Fabia R5.

De volgende wedstrijd is alweer eind deze maand en brengt ons naar Finland. Uiteraard voorzien wij u dan ook weer van dagelijkse verslagen, dus houd onze site vooral op de hoogte om niets te missen! Op de onderstaande video is te zien dat de rallysport toch ook heel sportief kan zijn. Ott Tänak wordt door de WRC-toppers gezien als de man van de wedstrijd, en dat laten ze dan ook blijken. Een mooi moment vastgelegd op video!

Naamloos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.